FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Pojačan promet prema moru

ZAGREB, 11. kolovoza 2013. (Hina) - Pojačan je promet na glavnim cestovnim pravcima osobito u smjeru mora, no na naplati Lučko nema čekanja. izvijestio je jutros u 9 sati Hrvatski autoklub.

Tijekom dana gužve se očekuju na cestama u blizini turističkih središta na obali, na Istarskom ipsilonu, na Krčkom mostu, kao i na dijelovima cesta gdje su u tijeku radovi.

Zbog bure na državnoj cesti D54 Maslenica-Zaton Obrovački smiju voziti samo osobna vozila. Na Jadranskoj magistrali (D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila sa natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između čvora Sveti Rok i mosta Maslenica (ograničenje 40 km/h) i na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića.

Zbog prosvjeda zatvorene su: - na autocesti A3 Bregana-Lipovac: ulazak i izlazak na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica (promet preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod), - D5 Virovitica-Terezino Polje u mjestu Lukač, - D7 u Velikoj Kopanici i Čemincu, - D51 u Novoj Gradiški, - D55 Županja-Orašje i županijska cesta ŽC4244 u Lužanima.

Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je danas od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrana.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima. Izlazak je pojačan na Bajakovu, a ulazak na Macelju, Staroj Gradiški i Županji, a na Metkoviću u oba smjera (čekanja do 15 minuta).

Trajekti plove prema plovidbenom redu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙