FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: pojačan promet na većini cesta prema unutrašnjosti

ZAGREB, 13. srpnja 2013. (Hina) - Na većini cesta u smjeru unutrašnjosti promet je pojačan, pred naplatom Lučko kolona je oko devet kilometara, a usporeno se vozi autocestom A2 Zagreb-Macelj kod naplate Trakošćan, zagrebačkom obilaznicom između čvorova Jankomir i Buzin te na Krčkom mostu, izvijestio je poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 od Karlovca prema Zagrebu vozi se usporeno u koloni, promet je vrlo gust i autocestom A7, a kolone su pred naplatom Rupa oko kilometar u oba smjera.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija zbog pojačanog prometa kolona je oko dva kilometra i dijelom se proteže na Istarski ipsilon.

Državna cesta D1 između Udbine i Gračaca zatvorena je za sav promet zbog radova, pa se obilazi na relaciji Udbina-Gornja Ploča-Lovinac-Sveti Rok-Gračac. Zatvorena je i brza cesta D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca.

Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Lučko i Buzin, od 21. do 23. kilometra u oba smjera promet teče uz ograničenja brzine od 60 kilometara na sat.

I dionica državne ceste D57 Vukovar-Orolik zatvorena je zbog radova, pa je obilazak lokalnim cestama grada Vukovara i županijskom cestom ŽC4150 prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

Pojačan je ulazak na graničnim prijelazima Metković, Vinjani Donji, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Aržano i Bajakovo, a na Kaštelu i Plovaniji za izlazak osobnih vozila.

Pojačan je promet i u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu, te u lukama Zadra i Split.

Zbog radova, posebice tijekom dana kada je i gustoća prometa veća, na pojedinim dionicama cesta mogući su zastoji i čekanja. Osobito se to odnosi na vožnju Jadranskom magistralom (D8) od Novog Vinodolskog do Senja gdje se u dužini od 12 kilometara, u tri etape, vozila propuštaju naizmjence.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙