FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

OSIJEK - Znamo da blokade prometnica nisu legitimne, ali na to su seljake primorali potezi ministra Jakovine, izjavio je danas, četvrtoga dana seljačkih prosvjeda predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo, ponovivši da će seljaci u blokadama ustrajati do ispunjenja zahtjeva. U izjavi Hini Laslo je ponovio kako će blokada prometnica potrajati barem do ponedjeljka, odnosno do novoga sastanka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

VIROVITICA - Seljaci i četvrti dan nastavljaju prosvjede u Virovitičko-podravskoj županiji, te i dalje s 89 traktora blokiraju državnu cestu D5 prema mađarskoj granici kod sela Lukač, a najavljuju i nove blokade koje, ističu, može spriječiti samo poziv na sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem. Jedan od prosvjednika Josip Brođanac izjavio je kako seljaci nemaju drugog izbora osim blokade cesta, jer jedino tako, ustvrdio je, njihovo nezadovoljstvo dopire do Vlade.

SLAVONSKI BROD - Četvrti dan prosvjeda poljoprivrednika u Brodsko-posavskoj županiji protječe mirno, što potvrđuju i prosvjednici i Kata Nujić, glasnogovornica brodsko-posavske policije. Na tri glavna prosvjedna mjesta županiji - Velika Kopanica, Lužani i Rešetari - i dalje se nalazi oko 150 traktora te oko 200 prosvjednika.

ZAGREB - Radnici Hrvatske elektroprivrede (HEP) koji su na Županijskom sudu dobili sudske sporove protiv te tvrtke, a temeljem odluke Ustavnog suda moraju vratiti sva naplaćena potraživanja uvećana za kamate i sudske troškove, iscrpili su sve pravne mogućnosti i morat će se nagoditi s HEP-om o načinu plaćanja, izjavio je danas predsjednik Nezavisnog sindikata radnika HEP-a Luko Marojica.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozvalo je danas urednike hrvatskih medija da spriječe objavu "fašistoidnih i uvredljivih tekstova", kakvim smatra onaj koji je prije dva dana, pod naslovom "U zemlji katolika četiri glavna dužnosnika nisu krštena - Hrvatska je zemlja majmuna" autora Tvrtka Dolića, nedavno objavio portal dnevno.hr.

ŠIBENIK - Zbog sumnje da je prije tri dana nožem pokušao ubiti 52-godišnju prodavačicu u Konzumovoj trgovini, 22-godišnjaku je na šibenskom Županijskom sudu određen jednomjesečni istražni zatvor. Šibensko Županijsko državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama objavilo kako je privedenog mladića ispitao zamjenik županijskog državnog odvjetnika, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva.

OMIŠ - Zbog sumnje da je paljenjem suhe trave upaljačem izazvao dva požara na omiškom području, tamošnja je policija Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnijela posebno izvješće protiv djeteta, doznaje se danas u omiškoj policiji. Dijete, čiju dob i spol ne navodi, policija sumnjiči da je 31. srpnja i 2. kolovoza na području Sumpetra izazvalo požare tako što je upaljačem palilo suhu travu.

MAKARSKA/SPLIT - Zbog teškog ozljeđivanja poljskog turista (25) makarska je policija kazneno prijavila muškarca (33) koji je upravljao gliserom koji je vukao "bananu", na kojoj se nalazio stradali turist iz Poljske, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska policija. Tridesetrogodišnji vozač glisera je kazneno prijavljen zbog ugrožavanja posebne vrste prometa.

DUBROVNIK - Jedna je žena poginula, a jedna je lakše ozlijeđena u sudaru koji se jutros dogodio na predjelu Dubac kod Dubrovnika, u kojemu su sudjelovali automobili švicarskih i njemačkih nacionalnih oznaka. U dubrovačko-neretvanskoj policiji doznaje se da se nesreća dogodila na cesti D8 oko 5,45 sati.

KARLOVAC - Zbog lančanog sudara deset osobnih automobila domaćih i stranih registracija, koji se jutros dogodio na autocesti A1, od Zagreba prema Karlovcu prometuje se otežano, u koloni dugoj 15-tak kilometara, doznaje se u karlovačkoj policiji. Do sudara je došlo u 6,15 sati kod odmorišta Draganić, a prema prvim policijskim informacijama dvije su osobe lakše ozlijeđene. Obje su hrvatski državljani.

ZAGREB - Na zagrebačkom području dvadesetak mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi će tijekom kolovoza svoj prvi džeparac zaraditi pranjem vjetrobranskih stakala na vozilima na Ininim benzinskim postajama, priopćila je jutros Otvorena medijska grupacija (OMG) koja je osmislila taj program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙