FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati.

ZAGREB - Sindikat pomoraca Hrvatske u Rijeci upoznat je s teškom situacijom hrvatskih mornara na brodu "Istra" slovenske kompanije, koji je ostao bez goriva te se već 20-tak dana nalazi usidren u alžirskoj luci Bejaia, no do danas nije zaprimljen nikakav službeni zahtjev za repatrijacijom. "Upoznati smo sa situacijom, dobili smo poruku od upravitelja stroja na brodu 'Istra' tvrtke Euroshipping iz Kopra da se brod nalazi u teškoj situaciji i da dugo vremena ne plovi jer je ostao bez goriva", izjavio je jutros Hini glavni tajnik sindikata Predrag Brazzoduro.

PULA - Od toga neće biti ništa, poručio je danas nezavisni saborski zastupnik i bivši IDS-ovac Damir Kajin, komentirajući nagađanja nekih medija o formiranju tzv. trećeg puta, odnosno nove koalicije u kojoj bi uz IDS bili i HNS, HSLS, HSU, Nikica Gabrić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. "Od toga neće biti ništa, 2013. godina nije 1995. kada su IDS i HNS stvorili koaliciju Novi sabor '95. To su samo bačeni mamci i ovo samo govori koliko Jakovčić vjeruje u ovu Vladu. Nije nikada, pa ni sada"", kazao je Kajin na konferenciji za novinare u Puli.

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode osiguralo je gotovo milijun kuna iz EU fondova kojima će se ribarska kućica na jezeru uz Dvorac Trakošćan rekonstruirati u multimedijalnu dvoranu te urediti poučna staza uz obalu jezera. To je ministarstvo danas priopćilo kako je vrijednost projekta preko 937 tisuća kuna te da bi radovi, koji se financiraju iz proračuna ministarstva putem Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP), trebali biti gotovi do studenoga ove godine, kada se očekuje i svečano otvorenje.

ŠIBENIK - Uhićen je muškarac kojega se sumnjiči da je prekjučer u Šibeniku nožem izbo i teško ozlijedio prodavačicu u Konzumu, neslužbeno se prijepodne doznaje u šibenskoj policiji iz koje se, s obzirom da je istraga još u tijeku, zasad ne žele službeno oglašavati. Muškarac je u srijedu oko 16 sati ušetao u Konzumovu trgovinu u Ulici Stjepana Radića te iz za sada nepoznatih razloga 52-godišnjoj prodavačici nožem zadao nekoliko ubodnih rana, nakon čega je pobjegao.

MEDULIN - Na plaži u medulinskom kampu jučer se utopio 74-godišnji Nijemac koji se spotaknuo i pao u more, a pokušaji kupača da ga reanimiraju nažalost su ostali bez uspjeha, izvijestila je istarska policija. Stariji Nijemac je jučer popodne uz pomoć štapa šetao plažom, a u jednom se trenutku spotaknuo i pao u more.

ZAGREB - Teške ozljede zadobio je jučer 25-godišnji Poljak na kojega je, odnosno "bananu" na kojoj je sjedio i koju je vukao gliser, naletila pedalina u moru na makarskoj obali, izvijestila je danas splitska policija. Policiju je o incidentu obavijestila liječnička ekipa, nakon što je njezinu pomoć zatražio i dobio unesrećeni Poljak.

KARLOVAC - Zbog kvarova na električnoj mreži, uzrokovanih jučerašnjim olujnim nevremenom, ni jutros još nema struje ponegdje na Kordunu, priopćio je karlovački Centar 112. Struje nema u Budačkom i Dugom Dolu te Furjanu, zbog većih kvarova na dvije trafostanice kod Krnjaka te četiri trafostanice kod Slunja.

KARLOVAC - Zmije mogu preživjeti zimu i na minus 20 stupnjeva, ali ljetne vrućine kakve sada vladaju Hrvatskom velik su im problem, pa se u potrazi za hladnijim mjestima i vodom zavlače i na neobična mjesta – motore automobila, podrume, bunare, pa i u WC školjke, priopćio je danas karlovački Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

ZAGREB - Odlična atmosfera na šibenskom Terraneu nastavila se i sinoć, na drugoj večeri tog glazbenog festivala koja je okupila oko 10.000 ljudi koji su uživali uz nešto alternativniji pristup glazbi. Organizatori festivala priopćili su kako je Terra stage sinoć bio otvoren nastupom Bosnian Rainbowsa, sastavom u kojem sviraju dvojica bivših članova Mars Volte - Omar Rodríguez - López i Deantoni Parks.

ZAGREB - Iako se sutra očekuje prestanak toplinskog vala i ugodnije temperature, biometeorološke prilike bit će razmjerno nepovoljne, no od nedjelje će se i one popraviti, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u svojoj biometeorološkoj prognozi od 10. do 13. kolovoza. Meteoropati se tako sutra, zbog razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika, mogu žaliti na umor, glavobolju i razdražljivost. No, završetak razdoblja od gotovo deset dana toplinskog vala, te znatno ugodnije temperature zraka mnogima će donijeti olakšanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙