FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 8. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Branko Hrg suspendirao je iz članstva stranke Borislava Hrleca, protiv kojega je ovih dana optužnicu podignulo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereteći ga za gospodarske zlouporabe "teške" 8,5 milijuna kuna. Po pisanju medija, Hrleca se tereti da je taj iznos tijekom 2009. i 2010. izvukao iz tvrtke e-two-energyja prevarivši pritom njemačkog partnera.

ZAGREB - Predsjednik Autohtone - Hrvatske seljačke stranke (A-HSS) Branko Borković - Mladi Jastreb, zadnji zapovjednik obrane Vukovara, poručio je na godišnjicu smrti Stjepana Radića, da je socijalna hrvatska država za koju se početkom 20. stoljeća zalagao Radić "danas nažalost samo san". Polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Radićeva spomenika u središtu Zagreba A-HSS obilježio je 85 godina od smrti Stjepana Radića.

ZAGREB - Virovitičko-podravska županija, Nacionalni park Krka, Park prirode Papuk, bit će do kraja ove godine potpuno razminirani, predviđa Plan humanitarnog razminiranja za ovu godinu koji je nedavno dobio Vladino 'zeleno svjetlo'. U proteklih 20-ak godina (od 1991. do 2012.) u miniskim incidentima i nesrećama stradalo je 1.956 osoba, od čega smrtno njih 508.

ZAGREB - Uskoro će se znati tko će voditi tri nova zagrebačka gradska ureda - za programe i projekte Europske unije, za javnu nabavu, te Gradskog ureda za branitelje - danas su, naime, objavljeni natječaji za imenovanja pročelnika/ica tih ureda. Javne natječaje raspisao je gradonačelnik Milan Bandić, a objavljeni su u Narodnim novinama.

ZAGREB - Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" će kninskoj Općoj bolnici "Hrvatski ponos" donirati više od 264 tisuće kuna vrijednu opremu za liječenje i skrb o prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi. Taj će Klub bolnici donirati pet uređaja - UZV uređaj sa kontinuiranim praćenjem doplera, aspirator, perfuzor te dva kompleta višekratnih ambua s maskicama.

METKOVIĆ/DUBROVNIK - Na međunarodnome graničnom prijelazu Novim Selima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine danas je uz prigodnu svečanost otvoren zajednički kontaktni centar Nova Sela-Bijača koji bi trebao poboljšati suradnju granične policije dviju država. Rad centra bit će usredotočen na analizu i razmjenu informacija bitnih za usklađenu i učinkovitu pograničnu suradnju.

ZAGREB - Gorski spašavatelji noćas oko ponoći iz 30-metara duboke jame kod Omiša izvukli su ozlijeđenog pastira, izvijestio je HGSS. U Docu Gornjem kod Omiša mještani su jučer u večernjim satima organizirali potragu za nestalim pastirom i to nakon što se on nije na vrijeme vratio kući.

DUBROVNIK - Na Dubrovačkim ljetnim igrama 13. kolovoza premijerno će se izvesti "Otac hrabrost", autora i redatelja Borisa Bakala, a riječ je o dramskom projektu koji će se istodobno izvoditi na pet mjesta – u palači Sponzi, Collegium Ragusinumu, Osnovnoj školi Marina Getaldića – centar, na igralištu ispod Minčete i na Buži, sjevernom ulazu u grad.

SPLIT - Na ovogodišnjim Danima Dioklecijana, koji će se u Splitu održati od 16. do 19. kolovoza, uloga carice Priske povjerena je proslavljenim hrvatskim sportašicama - sestrama Ani i Luciji Zanonović, a uloga cara Dioklecijana splitskom glumcu Goranu Markoviću. Oni su danas na službenom predstavljanju izjavili kako su počašćeni što su im namijenjene te uloge.

VINKOVCI - U svečanom mimohodu Dječjih vinkovačkih jeseni 8. rujna ulicama i trgovima Vinkovaca proći će 54 dječje folklorne skupine od kojih 19 gostujućih iz 14 županija te grada Zagreba, najavili su danas organizatori. Dječje vinkovačke jeseni utemljene su 1970. i među najstarijim su priredbama tradicijske kulture Vinkovačkih jeseni koje će se ove godine održati od 6. do 15. rujna pod geslom "To smo što jesmo".

KORČULA - Posjetitelji i građani Korčule će do 12. kolovoza na ulicama i trgovima tog srednjovjekovnog otočkog grada moći pratiti događanja na Festivalu od riči ili Korčulanskom šušuru koji je sinoć otvoren. Zainteresirana publika će svaku večer do kasnih sati moći sudjelovati i razgovarati na temu Ljetne romanse, uz posebno poglavlje posvećeno galebovima, čuvarima gotovo izumrle umjetnosti zavođenja strankinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙