FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 19. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MOSKVA - Više od 200 prosvjednika privedeno je u noći na petak u Moskvi, gdje se u četvrtak navečer okupilo više tisuća demonstranata izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog proglašenja oporbenog ruskog čelnika Alekseja Navaljnog krivim za pronevjeru novca, prenosi u petak nevladina internetska stranica OVD-info. OVD-info, neovisna web-stranica specijalizirana za informacije o sudskim i policijskim pitanjima, izvješćuje da je u noći na petak privedeno 209 demonstranata. Uhićeni su zbog remećenja javnog reda i mira, a većina ih je odmah puštena na slobodu.

RIM - Bivši šef CIA-e u Milanu, osuđen na devet godina zatvora za otmicu egipatskog imama 2003. u Italiji, uhićen je u Panami, priopćilo je u četvrtak talijansko ministarstvo pravosuđa. Talijanska ministrica pravosuđa Anna Maria Cancellieri potpisala je zahtjev za pritvor Roberta Seldona Ladyja poznatog kao "Mister Bob" i sada ima dva mjeseca da zatraži njegovo izručenje. Optužen je da je 2003. oteo egipatskog imama Abu Omara, pravim imenom Osamu Hassana Nasra, člana radikalne islamističke oporbe koji je u Italiji imao politički azil. Imam je zatim izručen Egiptu gdje je, tvrdi, bio mučen. Milanski prizivni sud potvrdio je u prosincu 2010. kazne od sedam do devet godina zatvora u tom predmetu za 23 agenta CIA-e, a najteža je bila dosuđena "Mister Bobu" kojemu je danas 59 godina. Te kazne izrečene u odsutnosti, potvrdio je vrhovni sud u rujnu 2012.

PHNOM PENH - Kambodžanski oporbeni čelnik Sam Rainsy, koji se u petak vratio iz egzila nakon što je kraljevskom amnestijom pomilovan te mu ne prijeti kazna zatvora, odmah se pridružio kampanji čiji je cilj na predstojećim izborima 28. srpnja maknuti s vlasti dugogodišnjeg premijera Huna Sena. "Došao sam spasiti državu zajedno s vama, braćo i sestre", rekao je Rainsy obraćajući se sa stražnjeg dijela kamioneta tisućama okupljenih koji su ga dočekali uz cestu što vodi iz zračne luke Phnom Penh. Bivši ministar financija, Sam Rainsy 2010. je u odsutnosti osuđen na 12 godina zatvora za, kako kaže optužnica, širenje dezinformacija i falsificiranje geografskih karata koje prikazuju granice s Vijetnamom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙