FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka i peludna prognoza za Hrvatsku za od 3. do 6. kolovoza

ZAGREB, 2. kolovoza 2013. (Hina) - Biometeorološke će prilike u sljedeća četiri dana, od subote do utoraka biti nepovoljne, izvijestio je Državni Hidrometeorološki zavod.

Zbog visokih temperatura zraka biometeorološke će prilike u subotu biti nepovoljne.

Aktivnosti je potrebno prilagoditi dijelovima dana s manjim temperaturnim stresom, a djeci, starijima i bolesnim ljudima savjetuje se boravak u klimatiziranim prostorima u najtoplijem dijelu dana. Obavezna je zaštita od UV zračenja, a o mjerama zaštite moguće je informirati se na internetskoj stranici Ministarstva zdravlja.

U kontinentalnoj Hrvatskoj koncentracija peluda trava bit će umjerena, a korova visoka, uz dominaciju peluda koprive i ambrozije, dok će na Jadranu koncentracija peluda korova crkvine biti umjerena.

I u nedjelju će biometeorološke prilike biti posvuda nepovoljne. Visoke temperature zraka i vrućina mogu kod meteoropata uzrokovati umor, razdražljivost, slabost i omaglicu. Srčanim bolesnicima i starijim osobama preporuča se zadržavanje u klimatiziranim prostorima. Preporuča se uzimanje lagane prehrane, te uzimanje dovoljno tekućine kao i zaštitita od UV zračenja. Više podataka o zaštiti od vrućina i preveniciji od toplinskog vala može se naći na internetskoj stranici Ministarstva zdravlja.

Koncentracija peluda korova u kontinentalnom dijelu zemlje bit će visoka. Dominira pelud koprive i ambrozije. Koncentracija peluda trava u unutrašnjosti zemlje biti će umjerena. Na Jadranu će koncentracija peluda korova biti umjerena.

U ponedjeljak će se nastaviti razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika koje kod

meteoropata i kroničnih bolesnika može uzrokovati umor, slabost, omaglicu i neurovegetativne

smetnje. Aktivnosti je neophodno prilagoditi temperaturnim uvjetima. Ukoliko je moguće preporuča se ne izlaganje većim naporima, uzimanje dovoljno tekućine i obavezna zaštitita od UV zračenja. U kontinentalnoj Hrvatskoj koncentracija peluda trava bit će umjerena, a korova visoka, uz dominaciju

peluda koprive i ambrozije. Na Jadranu će koncentracija peluda korova crkvine biti umjerena.

Zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika mnogi bi se u utorak mogli žaliti na tegobe sa snom, a danju na umor, slabost, omaglicu. Kronične bolesnike upozorava se na zaštitu od vrućine i izbjegavanje napora. Potrebno je prilagoditi prehranu, uzimati dovoljno tekućine i zaštititi se od UV zračenja. Više informacija o prevenciji od toplinskog vala može se naći internetskoj stranici Ministarstva zdravlja. Koncentracija peluda korova u kontinentalnom dijelu zemlje bit će visoka. Dominira pelud koprive i ambrozije. Koncentracija peluda trava u unutrašnjosti zemlje biti će umjerena. Na Jadranu će koncentracija peluda korova biti umjerena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙