FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka i peludna prognoza za Hrvatsku od 24. do 26. srpnja

ZAGREB, 23. srpnja 2013. (Hina) - Biometeorološke prilike će sutra, u srijedu 24. srpnja, biti povoljne, u četvrtak u dijelu zemlje razmjerno nepovolje, dok će u petak zbog visokih temperatura biti nepovoljne.

U srijedu će biometeorološke prilike biti povoljne, pa bi se većina ljudi trebala osjećati dobro. Preporuča se izbjegavanje duljeg boravka i osobito rada na otvorenom u najtoplije doba dana, te zaštita od jakog UV zračenja. Umjerena koncentracija peludi trava bit će u većini zemlje, osim na sjevernom Jadranu gdje će biti niska. Na Jadranu prevladava pelud crkvine, a u kontinentalnom dijelu pelud koprive.

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje u četvrtak biti povoljne, a u središnjoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu zbog visokih temperatura razmjerno nepovoljne. Upozorava se na zaštitu od vrućine i UV zračenja, uzimanje dovoljno tekucine i izbjegavanje duljeg boravka na otvorenom u najtoplije doba dana, na što se osobito upozoravaju kronični bolesnici i starije osobe. Koncentracija peludi trava bit ce umjerena u vecini zemlji. Na Jadranu prevladava alergena pelud crkvine a u

kontinentalnom dijelu pelud koprive.

U petak pod utjecajem visokih temperatura biometeorološke će prilike biti nepovoljne, što koje će uzrokovati umjereni, a u središnjoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu i veliki rizik za ljude, osobito za kronicne bolesnike i starije osobe.

Preporuča se izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplije doba dana,uzimanje tekućine i hladenje tijela. Informirajte se o zaštiti od vrućine na web stranicama Ministarstva zdravlja.

U većini zemlje koncentracija peludi trava bit će umjerena. Na Jadranu prevladava pelud crkvine, a u

kontinentalnom dijelu pelud koprive.

Biometeorološku prognozu izraduje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙