FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baldasar: maknuti brodove sa zapadne obale

SPLIT, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas se usprotivio zamislima da se zapadna obala u tom gradu pretvori u privezište za brodove i luku za nautičare te je poručio kako će i osobno, bude li potrebno, micati brodove s te obale.

„Dok sam ja gradonačelnik, neću dozvoliti privezivanje brodova na zapadnoj obali. Ili ću dati ostavku ili ću osobno micati brodove tamo“, rekao je Baldasar na redovitome tjednom susretu s novinarima.

Zapadna obala u Splitu preuređena je za mandata bivšega gradonačelnika Željka Keruma.

Baldasar je najavio promjenu Generalnog urbanističkog plana (GUP) u splitskom naselju Trsteniku kako bi se poduzetniku Jaki Andabaku omogućilo da svoje dvije parcele spoji u jednu na kojoj bi gradio hotel.

Po Baldasarovim riječima, procijenjena vrijednost tog hotela je 30 milijuna eura, a Andabak ga, kako je dodao, namjerava graditi sljedeće godine.

“Andabakov prijedlog je da dvije parcele spojimo u jednu i da sve postane ‘namjena turističke izgradnje’“, rekao je Baldasar, dodajući kako bi mu se tako omogućila gradnja dovoljno velikog objekta.

Objasnio je kako je uvjet da dosadašnja “zelena površina” ostane “javna zelena površina”, a Andabak bi je uredio i oplemenio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙