FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu otvoreno 12. Europsko sveučilišno prvenstvo u košarci

SPLIT, 22. srpnja 2013. (Hina) - U Splitu je kasno večeras službeno otvoreno 12. Europsko sveučilišno prvenstvo u košarci na kojem sudjeluje više od 450 natjecatelja iz 14 zemalja u 16 ekipa u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji.

Obraćajući se nazočnima na Prokurativama, gdje je održana svečana ceremonija otvaranja, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je rekao da je Split "najsportskiji grad na svitu" i grad ljepote.

"Želim da uživate u sportu i Splitu", rekao je Jovanović nazočnim sveučilišnim košarkašima i košarkašicama, podsjetivši da govori i kao izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića koji je zajedno s Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta pokrovitelj natjecanja.

Naglasio je kako Split ima bogatu košarkašku tradiciju te da je 12. Europsko sveučilišno prvenstvo u košarci prvi veći sportski događaj u Hrvatskoj nakon njezina nedavna ulaska u Europsku uniju. Po riječima ministra Jovanovića, natjecanje u Splitu poslužit će i kao iskustvo za organizaciju Europske univerzijade 2016. godine u Zagrebu i Rijeci.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je istaknuo kako je Europsko sveučilišno prvenstvo u košarci ujedno i turistička promocija Splita.

"Ovo je velika manifestacija, a Split je zaslužio da se u njemu održi ova svečanost košarke", rekao je Baldasar.

Prvenstvo je organizirano pod patronatom Europen University Sport Association (EUSA), vrhovne organizacije sveučilišnog sporta u Europi, te košarkaške međunarodne federacije FIBA. Član izvršnog odbora EUSA-e Roman Ilsner istaknuo je da se tim natjecanjem "slavi sveučilišni sport".

Organizator natjecanja je Splitski sveučilišni sportski savez u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom, a domaćin je Sveučilište u Splitu.

Prorektorica splitskog Sveučilišta i predsjednica Organizacijskog odbora 12. Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci, Branka Ramljak je istaknula da je za natjecanje angažirano više od 100 volontera iz deset zemalja.

Prvenstvo će trajati do 28. srpnja, a Hrvatska u muškoj konkurenciji ima dva predstavnika - momčad Sveučilišta u Splitu te VERN-a, a u ženskoj konkurenciji ekipu splitskog Sveučilišta.

Na prvenstvu sudjeluju i ekipe iz Austrije, Francuske, Latvije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske i Turske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙