FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Svi na tržnicama morat će raditi po propisima, izjavio je ministar financija Slavko Linić, ističući da se mjerama fiskalizacije, koje se od danas primjenjuju i na tržnicama, uglavnom protive oni neodgovorni koji su navikli ne plaćati porez i varati građane. "Sve su to neodogovorni ljudi koji šalju lažne poruke i zastrašuju. Očito su navikli ne platiti porez i varati građane Hrvatske. Poruka im je - radit ćete po zakonima i propisima", kazao je Linić.

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) apelirala je danas na Ministarstvo financija da još jednom razmotri mogućnost izuzimanja tržnica i otvorenih prostora od fiskalizacije, uvažavajući specifičnosti njihova poslovanja. HOK je priopćio kako je Ministarstvu financija uputio primjedbe i prijedloge vezane za obvezu fiskalizacije na tržnicama i otvorenim prostorima, koja je danas stupila na snagu.

RIJEKA - Na glavnoj riječkoj tržnici danas ne radi manji dio štandova, a nadzor primjene mjera fiskalizacije provodi nekoliko inspekcijskih timova Ministarstva financija. Neki prodavači žalili su se da ne mogu izdavati račune jer im fiskalna kasa ne radi, dok su drugi isticali da kasa uredno radi i da se računi relativno brzo izdaju.

ZAGREB - Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić prozvala je u današnjem otvorenom pismu ministra financija Slavka Linića zbog terora koji provodi među ugostiteljima. "Smatram kako je neutemeljeno haračenje, koje ste uveli kao metodu krpanja rupa u proračunu nastalih upravo Vašim lošim procjenama, posljednji čavao u lijesu ionako posrnulog hrvatskog gospodarstva", naglasila je Tomašić.

ZAGREB - Građanska inicijativa "U ime obitelji" izvijestila je danas kako ni na koji način nije mijenjala referendumsko pitanje te da je u tom smislu i dostavila odgovor na upit saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav. To je, ističu u toj inicijativi, razvidno iz dostavljenih potpisnih knjiga i usporedbom s identičnim pitanjem u zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma od 14. lipnja 2013. godine.

SPLIT - Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita kronično nedostaje 140 vatrogasaca jer bi po procjeni ugroženosti trebali brojati čak 240 vatrogasaca, a ne 100 koliko ih sada imaju. Uz nedostatak kadra splitske vatrogasce muči i problem godina. Njihov prosjek je nevjerojatnih 49 pa su tako, protiv svoje volje, postali vatrogasna postrojba s najstarijim kadrom u zemlji.

ZAGREB - Nekoliko je osoba ozlijeđeno u sudaru teretnih vozila kod čvora Buzin na zagrebačkoj obilaznici, kojom je prijepodne obustavljen promet u smjeru istoka. U zagrebačkoj policiji doznaje se samo da se nesreća dogodila nešto iza 10 sati, od čvora Buzin jedan kilometar prema čvoru Kosnica.

TRILJ - Trojica dječaka su ozlijeđena, od kojih dvojica teže, nakon što ih je jučer u igri s vatrom ispred garaže u Trilju zahvatio plamen, izvijestila je danas splitska policija. Teške opekline lica i prsa zadobio je jedan osmogodišnjak, a teže je opečen i 12-godišnjak kojemu su nastradale ruke i dio lica, dok je drugi osmogodišnjak lakše opečen po nogama.

ZAGREB - Nastupom Svanga, finskog kvarteta usnih harmonika, večeras završavaju 32. Večeri na Griču, festival koji je ugostio dvanaest vrhunskih koncerata, u rasponu od klasike, preko jazza i zabavne glazbe do world musica. Za završetak ovogodišnjeg festivala prvi put publika će imati prilike čuti i sasvim neobičnog Chopina - njega i mnoge druge skladatelje koji će na svoj način predstaviti vrhunski finski kvartet usnih harmonika – Svang.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙