FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 31. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Pregovori vodstava triju sindikata u zdravstvu i ministra zdravlja Rajka Ostojića o novom kolektivnom ugvoru započeli su prijepodne u Ministarstvu zdravlja. Prije početka razgovora Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata, novinarima je izjavio da 70 posto liječnika specijalista danas povlači svoju suglasnost za prekovremeni rad, upozorivši kako će se taj broj povratkom liječnika s godišnjih odmora povećati i na 80 posto.

ZAGREB - Prave posljedice učinka fiskalizacije na poslovanje tržnica i prodavača vidjet će se tek u drugoj polovici kolovoza kad se većina prodavača vrati s godišnjeg odmora. Sutra počinje primjena mjera fiskalizacije tržnica, ali veći broj prodavača je otišao na kolektivne odmore i to neće biti realna slika stanja, kazali su predstavnik prodavača Neven Peša, glasnogovornik Zagrebačkih tržnica Miro Bakrač i predsjednik Udruge hrvatskih tržnica i direktor karlovačke tržnice Niko Pervan.

SPLIT - Lokaliziran je veliki šumski požar koji je jutros u 5,20 sati buknuo na području Duća, a da požar stave pod kontrolu i obrane kuće u Dugom Ratu vatrogascima su uvelike pomogla dva kanadera. Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izjavio je Hini kako su požar, koji se uz jaku buru približio kućama u Dugom Ratu, gasitelji pod kontrolu stavili nešto prije 11 sati.

KARLOVAC - Predstavnici Regionalne organizacije zaštite potrošača (ROZP) i Odsjeka inspekcijskog nadzora u Karlovcu jučer su, na prvom zajedničkom sastanku, dogovorili suradnju na rješavanju problema iz područja zaštite potrošača, s ciljem smanjenja broja sudskih sporova. ROZP je jutros priopćio kako je Državni inspektorat zbog velikih ekonomskih problema u društvu zatrpan prijavama sa zahtjevima potrošača za zaštitu svojih prava.

ZAGREB - S ciljem razvoja i obogaćivanja kulturne ponude na svom području, Zagrebačka županija je objavila natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba u kulturi za iduću godinu, koji je otvoren do 30. rujna. Putem natječaja odabrat će se programi koji će dobiti sredstva za knjižničnu, izdavačku i muzejsko-galerijsku djelatnost, zaštitu kulturnih dobara, amaterizam u kulturi te za kulturne programe pučkih otvorenih učilišta i centara za kulturu.

ZAGREB - Nakon što je dio sjeverne tribine maksimirskog stadiona tijekom sinoćnje utakmice između Dinama i Sheriffa ispražnjen radi neprimjerenog navijanja, privedeno je 67 osoba, od čega 59 zbog neposjedovanja dokumenata, izvijestila je danas zagrebačka policija.

ZAGREB - U slijetanju s ceste i udaru u ogradu noćas je u Gradcu kraj Pleternice poginuo 16-godišnjak koji je, prije no što je stekao pravo na upravljanje automobilom, vozio dvojicu prijatelja, također maloljetnika koji su u nesreći lakše ozlijeđeni. Iz za sada neutvrđenih razloga maloljetnik je prešao na suprotni prometni trak, pri čemu je došlo do zanošenja vozila koje je potom sletilo s ceste u putni kanal, a zatim i udarilo u ogradu.

ZAGREB - Ne poštujući prednost u prometu 30-godišnjak je sinoć u Slavonskom Brodu automobilom naletio na 17-godišnju motociklisticu koja je od zadobivenih teških ozljeda umrla u slavonsko-brodskoj bolnici, izvijestila je PU brodsko-posavska. Nesreća se dogodila oko 21,40 sati kada je 30-godišnjak BMW-om njemačkih registracija na raskrižju Rimčeve, Svačićeve i Lucićeve ulice skrenuo ulijevo ne propustivši motocikl koji je imao prednost prolaska.

SPLIT - Medijska objava potrage za nestalim mladićem urodila je plodom, pa je sinoć u Splitu živ i zdrav pronađen 20-godišnji Dario Bikić koji je u subotu nestao iz obiteljske kuće u Prgometu nedaleko Kaštela, izvijestila je jutros splitska policija. Nakon što je policija jučer putem medija razglasila da traga za mladićem i objavila njegov opis te od građana zatražila pomoć, Bikića je sinoć u Splitu prepoznala jedna sugrađanka i obavijestila policiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙