FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 30. srpnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB - Malo prije 15 sati na zagrebačkom području, Kvarneru i u Lici osjetio se potres, potvrđeno je iz Seizmološke službe, koja bi uskoro trebala izvijestiti o njegovoj jačini i epicentru. Potres se osim u Zagrebu i središnjoj Hrvatskoj intenzivno osjetio i na području Novog Vinodolskog te Gospića gdje se tlo zatreslo dva puta u tri sekunde.

ZAGREB - Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici pokrenula postupak pregovora o sklapanju novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade. U pregovarački odbor imenovani su Rajko Ostojić, ministar zdravlja, Ljubica Đukanović, pomoćnica ministra zdravlja, Jasminka Katić-Bubaš i Ivana Šuman, predstavnice Ministarstva zdravlja, te Tajana Drakulić, predstavnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

ZAGREB/LJUBLJANA - Slovenski predsjednik Borut Pahor i zastupnica u Hrvatskom saboru Jadranka Kosor sastat će se u srijedu u Trakošćanu, u povodu četvrte obljetnice njihova tamošnjeg prvog susreta, potvrdili su danas bivša hrvatska premijerka i ured slovenskog predsjednika. Time želimo podsjetiti kako, da nije bilo tog prvog susreta, ne bi bilo niti završetka pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, rekla je Kosor Hini.

VINKOVCI - Ekipe za ekshumacije Ministarstva branitelja završile su ovoljetna probna iskapanja na lokacijama za koje postoje pretpostavke da skrivaju posmrtne ostatke žrtava iz Domovinskog rata, potvrdio je danas pomoćnik ministra branitelja Ivan Grujić. "Probna iskapanja morali smo obustaviti zbog sanitarnih razloga, odnosno vrućina koje onemogućavaju takvu vrstu posla", izjavio je Grujić za Hinu.

ZAGREB - Predsjednik uprave Papirne industrije PAN Marinko Mikulić priopćio je danas da je problem neisplate plaća u njegovoj tvornici posljedica "krađe plaća" od strane tvrtke "Prvi faktor". Mikulić tvrdi da je direktor "Prvog faktora" svjesno krivotvorio dokumentaciju i zlouporabio sredstva osiguranja da bi otuđio 24,3 milijuna kuna do podizanja tužbe, a od dana podizanja tužbe još 5,6 milijuna kuna.

ZAGREB - Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić kazao je danas da ne postoji fiskalni imperativ koji davanje autocesta u koncesije čini nužnim, nego je ono rezultat pogrešne ekonomske politike hrvatske Vlade, koja je umjesto na ekonomski rast orijentirana na ekonomsku stabilnost. Ekonomska stabilnost neće dovesti do rasta nego može biti samo obrnuto, kazao je Ribić.

BRAČ - U ranim poslijepodnevnim satima danas je na području općine Milna na Braču buknuo požar u čije su se gašenje osim vatrogasaca uključila i dva kanadera, doznaje se od zapovjednika DVD Brač Ivice Jakšića. Prema prvim informacijama vatrogasci su uspjeli obraniti kuće, ali je vatreni plamen ipak zahvatio jednu od njih.

ZAGREB - Prema podacima zagrebačke policije u jučerašnjem nevremenu ozlijeđeno je dvoje Zagrepčana, a jednom je, s teškim ozljedama ruke, pomoć pružena u bolnici Sveti Duh. Riječ je o 67-godišnjem muškarcu kojemu je u dvorištu kuće na zagrebačkom Bijeniku na ruku pala greda. U bolnici gdje mu je pružena pomoć utvrđeno je da su ozljede teže.

POŽEGA - Pretragom vrta i podruma kuće 40-godišnjaka sa šireg područja Požege policija je pronašla 34 posađene stabljike kanabisa te još 35 ilegalnih biljaka koje su se sušile, što je najveća ovogodišnja zaplijena marihuane na tom području. Od zaplijenjenih biljaka može se dobiti više kilograma marihuane, no točna će količine biti utvrđena naknadno u Centru za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja.

ZAGREB - Cijena menija u restoranima studentske prehrane poskupjeti će od jeseni s 4,40 na 6,50 kuna, najavljeno je danas u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, gdje je u povodu otvaranja javne rasprave predstavljen novi Pravilnik o potpori za pokriće troškova prehrane studenata. Dosadašnja cijena nije se mijenjala već 15 godina iako su se povećavale cijene energenata i namirnica, a broj studenata narastao je za oko osamdeset tisuća od donošenja starog pravilnika 2002. do danas.

ERNESTINOVO - U ernestinovačkom parku od 4. do 11. kolovoza održati će se jubilarna 40. Ernestinovačka kiparska kolonija, na kojoj će sudjelovati 11 kipara i šest akademskih slikara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Likovne udruge "Petar Smajić" koja je organizator Kolonije.

Tema će biti obitelj kao asocijacija na ulazak Hrvatske u EU kao veliku europsku obitelj.

OSIJEK - Nakon realizacije projekta Wine tour u Osječko-baranjskoj županiji, u sklopu kojega je izgrađeno 18 kilometara vinskih cesta, četiri mini muzeja vina i regionalni muzej vina u Osijeku, Osječko-baranjska županija u tijeku je s pripremama za izgradnju tzv. Turskog puta, u dužini od 25 kilometara u Baranji, a Hrvatsko-tursko društvo prijateljstva Osijek priprema izgradnju replike Sulejmanovog mosta.

ČAKOVEC - U Čakovcu sutra počinje 49. po redu središnja međimurska kulturno-turistička manifestacija Porcijunkulovo koju organizira Turistička zajednica grada Čakovca. Tijekom pet dana manifestacije od 31. srpnja do 4. kolovoza svi posjetitelji grada Zrinskih moći će vidjeti više od 150 izlagača, uživati u 90 različitih programa i 20-ak koncerata na dvije glavne pozornice te mnoštvo manjih.

SISAK - U Parku prirode Lonjsko polje danas je na slobodu pušteno osam mladih bijelih roda, od kojih se tri u svibnju izleglo u zagrebačkom Zoološkom vrtu, a pet ih je iz Centra za zbrinjavanje divljih životinja, gdje im se roditelji nalaze na oporavku. Budući da su se mlade ptice već osamostalile, stručnjaci su procijenili kako se za manje od mjesec dana stignu pripremiti za seobu na jug s drugim rodama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙