FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. srpnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Čini se da zbog popularnosti erotskih romana kao što je "Pedeset nijansi sive" autorice E. L. James londonski vatrogasci imaju sve veći broj intervencija povezanih s oslobađanjem iz lisičina i sa "sado-mazo" seksom. "Uvijek držite ključeve u blizini", upozorila je u ponedjeljak brigada londonskih vatrogasaca koja je u zadnje tri godine najmanje 79 puta morala intervenirati kako bi vragolaste partnere oslobodila od lisičina i još devet puta kako bi muško spolovilo oslobodila iz prečvrsto stegnuta prstena. Neki vatrogasci prepričavaju nevolje muškarca kojemu se spolovilo zaglavilo u cijevi usisavača ili pak o drugom koji je radije izabrao toster. "Većina poziva za pomoć bila bi nepotrebna da je malo zdravog razuma", ocijenio je časnik Dave Brown. "Ne znam može li se to pripisati utjecaju 'Pedeset nijansi sive', ali broj izgreda povezanih sa stavljanjem lisičina je u porastu. Siguran sam jedino da većina žrtava pokazuje pedeset nijansi crvene kada naši ljudi dođu na mjesto događaja", dodao je.

NEW YORK - Angelina Jolie, koja će se 2014. pojaviti na velikim ekranima u Disneyjevom filmu Maleficent, najplaćenija je holivudska glumica na Forbesovoj listi koja je prošle godine zaradila 33 milijuna dolara. Maleficent je ime zle kraljice iz Trnoružice. Disney naglašava kako će film otkriti događaje koji su otvrdnuli njezino srce i natjerali je da na princezu Auroru baci prokletstvo. Jolie je prestigla Jennifer Lawrence, koja je došla na drugo mjesto s 26 milijuna dolara te Kristen Stewart gurnula na treće mjesto s njezina 22 milijuna. Jolie (38) se ranije ove godine našla na naslovnicama kada je otkrila da je izvršila dvostruku mastektomiju nakon što je saznala da nosi gen zbog kojeg ima velike šanse oboljeti od raka dojke. Na četvrtom mjestu nalazi se Jennifer Aniston, a na petom Emma Stone. Među najplaćenijim glumica još se nalaze Sandra Bullock, Julia Roberts i Mila Kunis.

ZAGREB - Scena iz filma "Izgubljeni u prijevodu" u kojoj dvoje protagonista (tumače ih Bill Murray i Scarlet Johansson) odabiru jelo na slijepo jer japanski ne znaju ni prozboriti, a još manje čitati, bit će sve rjeđa jer restorateri u Tokiju sva jela koja nude sve češće reproduciraju i replike postavljaju u izloge. Voće, meso, riba, kruh, sve što se nudi u restoranu izloženo je u savršenim replikama od umjetnih materijala i "doista pomaže" jer samo "pokažem prstom i tako naručim", oduševljeno priča Talijan Alberto Pellegrini koji u Japanu provodi medeni mjesec. Sve je počelo s obrtnikom koji je prije stotinu godina za liječnike izrađivao izvrsne reprodukcije tjelesnih organa, što je nadahnulo tokijskog restoratera čiji su primjer slijedili drugi. Japanci su danas razvili "jelovnik u tri dimenzije", kaže Yasunobu Nose, novinar dnevnika Nikkei koji je napisao knjigu o lažnim jelima. U Tokiju čak postoji ulica s lažnim jelima, Kappabashi Dori, a kako Japanci sve razviju do savršenstva tako su i njihove replike savršene pa plastični suši i lažne tempure (rolice od povrća ili račića u tijestu prženom u vrućem ulju) djeluju hrskavo, sočno i tjeraju slinu na usta. Neke su reprodukcije postale i umjetnička djela te se prodaju po 100 dolara za komad. Manje imućni restorateri, koji si ne mogu priuštiti vlastite replike, mogu ih unajmiti pa će za jednomjesečni najam hamburgera izdvojiti nekih 6 dolara na mjesec.

LOS ANGELES - Kostimi iz mjuzikla "Moje pjesme, moji snovi" prodani su na dražbi holivudskih predmeta u Kaliforniji za 1,3 milijuna dolara (7,35 milijuna kuna), javlja BBC. Među prodanim kostimima je i onaj koji je nosila glavna glumica Julie Andrews. Opisana je kao tamno smeđa haljina u austrijskom stilu s bluzom boje brašna. Ta filmska priča o austrijskoj obitelji koja pokušava pobjeći pred progonom nacista prije Drugog svjetskog rata osvojila je pet Oscara 1966.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙