FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena ljetna probna iskapanja u traganju za žrtvama iz Domovinskog rata

VINKOVCI, 30. srpnja 2013. (Hina) - Ekipe za ekshumacije Ministarstva branitelja završile su ovoljetna probna iskapanja na lokacijama za koje postoje pretpostavke da skrivaju posmrtne ostatke žrtava iz Domovinskog rata, potvrdio je danas pomoćnik ministra branitelja Ivan Grujić.

"Probna iskapanja morali smo obustaviti zbog sanitarnih razloga, odnosno vrućina koje onemogućavaju takvu vrstu posla", izjavio je Grujić za Hinu, dodavši kako će u rujnu započeti nova probna iskapanja, i to na više lokacija u Hrvatskoj.

Tijekom srpnja obavljena su probna iskapanja na nekoliko lokacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali na tim lokacijama nisu pronađeni pomsrtni ostaci žrtava iz Domovinskog rata.

Na području Sotina i Opatovca ekshumirani su posmrtni ostaci ukupno četiri osobe, ali je utvrđeno kako je riječ o osobama ubijenim ili poginulim tijekom Drugog svjetskog rata.

Prema podacima Ministarstva branitelja, Hrvatska još traga za 1702 nestale osobe iz Domovinskog rata. Do sada su ekshumirani posmrtni ostaci 4898 osoba od kojih su 3906 indentificirane.

Na području Hrvatske evidentirano je ukupno 148 masovnih grobnica od kojih je 56 u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na području te županije traga se za još 464 osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙