FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio ljetni kamp "Delta 2013." pripadnika specijalne policije MUP-a

CERNA, 27. srpnja 2013. (Hina) - Završio je dvanaestodnevni ljetni kamp "Delta 2013.", u kojem je u Cerni nedaleko od Županje u organizaciji udruga koje okupljaju ratne pripadnike specijalne policije MUP-a iz Županje, Rijeke, Stubičkih Toplica i Zagreba, boravilo 82 djece s područja grada Rijeke, županjske Posavine i Krapinsko-zagorske županije.

"Cilj je kampa bilo druženje mladih iz različitih krajeva Hrvatske i promicanje vrijednosti Domovinskog rata te smo tako bili u posjetu heroju Vukovaru i upoznali se s stradanjima toga grada u Domovinskom ratu o čemu su bila organizirana i predavanja u samom kampu", izjavio je novinarima voditelj kampa i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja Đuro Merc.

Rekao je kako je tijekom boravka u kampu održan i sat povjesti na kojem je predavač bio ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor.

Kamp je organiziran na prostoru ceranske Lovačke kuće, a osmislile su ga, uz potporu Ministarstva branitelja, udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula" iz Rijeke, "Barun" iz Stubičkih Toplica, "Alfa" iz Zagreba i "Delta" iz Županje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙