FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 26. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Nogometaši Hajduka i Rijeke izborili su nastup u 3. pretkolu Europske lige, dok su igrači Lokomotive okončali svoj put u 2. pretkolu. Hajduk je izbacio makedonskog predstavnika Turnovo s ukupnih 3-2, Rijeka je bila uvjerljiva protiv velškog Prestatyn Towna s ukupnih 8-0, a Lokomotivu je izbacio Dinamo iz Minska zbog više postignutih pogodaka u gostima.

Nakon što je Hajduk svladao Turnovo sa 2-1 u prvom susretu prije tjedan dana u Splitu, u uzvratu odigranom na stadionu Filipa II u Skoplju bilo 1-1 (0-0). Hajduk je poveo preko Mije Caktaša u 59. minuti, a na konačnih 1-1 izjednačio je Saško Pandev u 69. Hajduk će u 3. pretkolu igrati protiv gruzijske Dile Gori koja je izbacila danski Aalborg. Prva utakmica je u Splitu 1. kolovoza, a uzvrat u Tbilisiju tjedan dana kasnije.

Rijeka je pobjedi od 5-0 iz prve utakmice otprije tjedan dana na Kantridi pridodala 3-0 (2-0) uspjeh na stadionu Belle Vue u Rhylu. Strijelci za Riječane bili su Ivan Močinić (36), Ivan Boras (40) i Goran Mujanović (66). U 3. pretkolu Rijeka će igrati protiv slovačke Žiline koja je u 2. pretkolu izbacila ljubljansku Olimpiju. Prva utakmica igrat će se 1. kolovoza u Rijeci, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Žilini.

Lokomotiva je prije tjedan dana u Minsku pobijedila sa 2-1, ali u uzvratu u Maksimiru sastav iz Minska je slavio sa 3-2 (1-0). Gosti iz Bjelorusije poveli su sa 2-0 golovima Lazara Veselinovića (41) i Hernana Figuereda (59), ali Petar Mišić (68) i Mario Šitum (72) su s dva gola u razmaku od samo četiri minute preokrenuli situaciju. No, domaći nisu uspjeli zadržati rezultat koji ih vodi dalje, Veselinović svojim drugim pogotkom u 82. minuti donio nastavak natjecanja bjeloruskom sastavu.

BAKU - Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u Bakuu, bolja od nje je u četvrtfinalu bila 18-godišnja Ukrajinka Elina Svitolina sa 6-2, 6-3 nakon sat i 27 minuta igre. U dvoboju dvije mlade i talentirane igračice više mirnoće u ključnim trenucima pokazala je godinu dana starija Ukrajinka. Svitolina je odličnim kretanjem uspijevala vratiti veliki broj jakih udaraca Vekić, te tako natjerati našu igračicu na pogreške. U čitavom dvoboju Vekić je iskoristila samo dvije od osam prilika za oduzimanje servisa suparnici, dok je Svitolina iskoristila šest od 12 "break-lopti".

WARNEMUNDE - Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić u borbi je za broncu na Europskom prvenstvu klase Finn u njemačkom Warnemundeu, dok se Milan Vujasinović bori za ulazak među deset najboljih i plasman u subotnji plov za odličja. U jedinom plovu održanom u četvrtak Kljaković Gašpić zabilježio je svoj prvi nešto slabiji ulaz na prvenstvu, 17. mjesto, međutim stvari su se tako posložile da je i konkurencija griješila, pa naš predstavnik ništa nije izgubio. Dapače, napredovao je za jedno mjesto u ukupnom poretku, sada je šesti, a bodovne razlike još su manje u vrhu nego što su bile dan prije. Vodeći dvojac, Slovenac Vasilij Žbogar i Britanac Edward Wright, malo se odvojio od ostatka flote, međutim za broncu će biti vrlo neizvjesno. Kljaković Gašpić kao šesti nakon sedam jedrenja ima samo šest bodova zaostatka za trećim mjestom. Milan Vujasinović je nadomak najboljih deset, na 12. mjestu, i ako bi se uspio plasirati u subotnji plov za odličja u kojem sudjeluje deset najboljih bio bi to veliki uspjeh za njega u premijernom nastupu na Europskom prvenstvu za Finn. Na 32. mjestu je Josip Olujić, 48. je Tudor Bilić, a 52. Dan Lovrović.

UMAG - Srpski tenisač Viktor Troicki (27), trenutačno 53. igrač svijeta, kažnjen je sa 18 mjeseci zabrane nastupa jer je odbio dati uzorak krvi na dopinšku kontrolu tijekom turnira u Monte Carlu u travnju ove godine, objavio je Međunarodni teniski savez (ITF) netom nakon što je Troicki izgubio susret 2. kola turnira u Umagu u četvrtak od Španjolca Tommyja Robreda. Iz ITF-a su kaznu obrazložili time što je Troicki "odbio surađivati oko procedure doping kontrole".

"Troicki je 15. travnja morao dati uzorak urina i uzorak krvi za dopinšku kontrolu. Dao je uzorak urina, ali ne i krvi. Neovisnom je tijeku kazao kako ga je djelatnica zadužena za dopinšku kontrolu uvjerila da ne mora dati uzorak krvi toga dana jer se nije osjećao dobro. No, to tijelo je zaključilo kako ona to nije mogla savjetovati. Stoga ponašanje gospodina Troiclog smatramo odbijanjem davanja uzorka za dopinšku kontrolu", objavio je ITF.

UMAG - Rezultati susreta 2. kola s ATP teniskog turnira Croatia Open u Umagu igranih u četvrtak:

Tommy Robredo (Špa/5) - Viktor Troicki (Srb) 6-0, 6-4

Aljaž Bedene (Slo) - Oleksandr Dolgopolov (Ukr/4) 6-3, 6-1

Horacio Zeballos (Arg) - Carlos Berlocq (Arg/8) 3-6, 6-3, 6-2

Andreas Seppi (Ita/2) - Andreas Haider-Maurer (Aut) 6-1, 4-0 - predaja

BARCELONA - Ruskinje Svetlana Kolesničenko i Svetlana Romašina osvojile su naslov svjetskih prvakinja u sinkroniziranom plivanju na SP u Barceloni. Do zlata su Ruskinje stigle sa 97.680 bodova i finalu, srebro su osvojile Kineskinje. blizanke Tingting Jiang i Wenwen Jiang sa 95.350, a broncu Španjolke Ona Carbonell i Margalida Crespi Jaume sa 94.990.

U ovoj disciplini nastupile su i hrvatske predstavnice Rebecca Domika i Tina Panić koje su u kvalifikacijama zauzele 25. mjesto, te se nisu plasirale u finale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙