FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 12. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

TAMPERE - Hrvatski atletičari izborili su još dva finala na Europskom prvenstvu do 23 godine koje se održava u finskom Tampereu, Alen Melon (21) je s novim osobnim rekordom od 2,20 metara izborio plasman u finale skoka u vis, dok je hrvatska rekorderka u bacanju kugle Valentina Mužarić (20) hicem od 16,80 metara za 80 centimetara prebacila kvalifikacijsku normu i uvjerljivo se plasirala u finale. Mužarić je krajem svibnja ove godine na natjecanju u američkom Greensborou kuglu bacila do 17,52 metara, te je jedna od glavnih kandidatkinja za medalju u Tampereu. Ovih 16,80m treći je rezultat kvalifikacija, dalje su bacile samo Njemica Shanice Craft (17,10m) i Ukrajinka Olha Holodnaja (16,84m). Finalni nastup imat će dana s početkom u 17.05 sati. Melon je skokom preko letvice postavljene na 2,20 metara također ispunio kvalifikacijsku normu popravivši osobni rekord za dva centimetra, a najbolji ovogodišnji rezultat za četiri centimetra. Finale muškog visa na programu je posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju s početkom u 13.45 sati po hrvatskom vremenu. Uz Mužarić, u poslijepodnevnom dijelu programa u petak u finalima će nastupiti i Dario Horvat na 100 metara u 17.10, te Dino Pervan u skoku u dalj od 19 sati. Poslijepodne će svoj prvi nastup u Tampereu imati još jedan hrvatski adut za medalju, rekorder u skoku s motkom Ivan Horvat koji će od 18.15 sati krenuti u kvalifikacije.

POZNANJ - Hrvatske plivačice Ema Šarar i Dora Kammenjarin izborile su nastup u polfinalu na Europskom juniorskom prvenstvu u Poznanju, Šarar je u disciplini 50 metara leđno ostvarila četvrti rezultat kvalifikacija s novim osobnim rekordom od 29.88 sekundi, dok je Kamenjarin u polufinale na 200 metara slobodno ušla kao 19. s vremenom 2:07.40. Polufinala u obje discipline na programu su poslijepodne.

U jutarnjim kvalifikacijama nastupio je i Patrik Kramarić na 50 metara prsno, te je s vremenom 29.75 stekao status druge rezerve za polufinale. Plasman među 20 najboljih "pobjegao" mu je za 18 stotinki. Muška štafeta na 4x200 metara slobodno u sastavu Sven Arnar Seamundsson, Marijan Gorički, Andrej Ivanović i Lovre Sorić je s vremenom 7:40.60 zauzela 13. mjesto u kvalifikacijama, te nije izborila nastup u poslijepodnevnom finalu.

VIGANJ - Trećeg dana Svjetskog prvenstva za "Formulu Windsurfing" u Vignju zbog nestalong je vjetra održan samo jedan plov, u kojem je jedna od skupina nadoknadila plov zaostataka u kvalifkacijama, dok finalna serija nije krenula. Nizozemac Casper Bouman zadržao je prvo mjesto, drugi je Poljak Michael Polanowski, a na trećem mjestu je Izraelac Arnon Dagan. Nakon odrađenih kvalifikacija Luka Mratović nalazi se na 30. mjestu, Ante Berlengi je 52. Njihov dvojica su se tako plasirali među 64 najbolja u zlatnoj skupini i nadmetat će se za poredak od prvog do 64. mjesta. Preostala četiri hrvatska predstavnika su u utješnoj srebrnoj skupini i jedrit će za plasman od 65. do 127. mjesta: Mihovil Fantela je 88., Vido Jeremaz 91., Teo Marinović 114., a Ivo Buneta 122.

ZAGREB - Hrvatski nogometni prvak Dinamo objavio je kako je zgotovio prodaju desnog braniča Šime Vrsaljka (21) u redove talijanskog prvoligaša Genoe s kojim je potpisao ugovor na četiri godine. Vrsaljko je bivši Dinamov junior koji je za prvu momčad "modrih" debitirao 2010. godine, a dobrim igrama vrlo brzo je zaslužio i poziv u reprezentaciju za koju je debitirao 9. veljače 2011. protiv Češke. No, zbog nestalne forme nije se ustalio u "vatrenima", te je dosada sakupio tek četiri nastupa za hrvatsku najbolju selekciju. Vrijednost transfera je četiri milijuna eura.

RANDERS - Treći dan Europskog prvenstva u rukometu na pijesku u danskom Randersu nije bio dobar za naše selekcije, obje reprezentacije ubilježile su po poraz, rukometaši su izgubili od Ukrajine nakon raspucavanja, pa je ipak osvojila prvo mjesto u prvoj skupini, no zbog sustava natjecanja neće prenositi bodove u drugu skupinu, dok su djevojke porazom od Norveške izgubile ipriliku za prolazak u četvrtfinale.

SEATTLE - Nogometaši Paname prvi su izborili četvrtfinale ovogodišnjeg Gold kupa, prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike, nakon što su u 2. kolu skupine A koja se igra u Seattleu ostvarili i drugu pobjedu svladavši Martinik s minimalnih 1-0 (0-0). Jedini gol postigao je Gabriel Torres (85-11m). U drugom susretu 2. kola igranom na CenturyLink Fieldu u Seattleu Meksiko je svladao Kanadu sa 2-0 (1-0) pogocima Raula Jimeneza (42) i Marca Fabiana (57-11m). Nakon dva kola Panama ima šest bodova, Meksiko i Martinik po tri, dok je Kanada bez bodova. Plasman u četvrtifnale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije, te dvije od tri trećeplasirane.

NEW YORK - Ruski košarkaš Andrej Kirilenko (32) novi je član NBA momčadi Brooklyn Nets s kojom je potpisao trogodišnji ugovor, objavili su američki mediji. Prema tom ugovoru, Kirilenko će godišnje zarađivati 3.8 milijuna dolara. Ruski veteran sa 11-godišnjim iskustvom igranja u NBA ligi, od čega 10 u dresu Utah Jazza, ranije je ovoga tjedna raskinuo ugovor sa svojim dosadašnjim klubom Minnesota Timberwolvesima izrazivši želju karijeru nastaviti u momčadi koja ima realnije izglede upustiti se u bornu za naslov prvaka. Nemalu ulogu u izboru Netsa imala je i činjenica što je vlasnik momčadi iz Brooklyna Kirilenkov sunarodnjak, multimilijarder Mihail Prohorov. Netsi su se odlučili angažirati Kirilenka nakon što im nije uspjelo dovođenje hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića kojemu je propao odlazak u NBA zbog previsoke odštete koju je tražio njegov sadašnji klub, turski Fenerbahce Ulker.

PEKING - U 7. kolu petog iz serije FIDE Grand Prix šahovskih turnira Rus Sergej Karjakin pretrpio je drugi uzastopni poraz i praktično ispao iz utrke za prvo mjesto. U prvi plan probili su se Rus Aleksandar Griščuk i Azerbejdžanac Šahrijar Mameđarov. Griščuk je nadigrao Kineza Yue Wanga, a Mameđarov je u minijaturi svladao nekadašnjeg svjetskog prvaka Veselina Topalova. Bilanca 7. kola upravo je nevjerojatna za turnire ovog ranga. Čak pet partija je odlučeno, a kuriozitet je da je Kinez Hao Wang pobjedio Nizozemca Anisha Girija u samo 22 poteza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙