FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski gradonačelnik Baldasar ugostio veleposlanika

SPLIT, 12. srpnja 2013. (Hina) - Američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj Kenneth Merten danas je sa svojom obitelji posjetio Split gdje ga je primio gradonačelnik Ivo Baldasar s kojim je razgovarao o bilateralnim pitanjima i gospodarstvu.

Splitski je gradonačelnik rekao da su poboljšanje gospodarskog stanja i otvaranje radnih mjesta prioriteti njegova mandata a da se s veleposlanikom Mertenom dogovorio o daljnjim kontaktima vezanim za američke korporacije i pojedince koji bi bili zainteresirani za ulaganja.

"Sada je Hrvatska odradila velike zadatke. Postala je članica EU, pa se sada puno bolje može raditi na podizanju gospodarskog razvoja i na produbljivanju već postojeće američko-hrvatske suradnje", rekao je veleposlanik SAD.

"To je zajednički cilj i zadatak na kojem će grad Split zajedno s veleposlanstvom SAD-a raditi na korist američkih investitora koji bi mogli doći ulagati ovdje, ali isto tako i na korist kompletne zajednice", izjavio je veleposlanik Merten.

"Optimističan sam što se tiče razvoja Splita, ali i Hrvatske", kazao je veleposlanik Merten, te novinarima otkrio da je s gradonačelnikom Baldasarom razgovarao i o skorom dolasku jednog od američkih ratnih vojnih brodova u Split.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙