FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki diplomati osumnjičeni za neprimjereno ponašanje

WASHINGTON , 12. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - State Department u utorak je izvijestio kako provodi istragu o neprimjerenom seksualnom ponašanju svojih zaposlenika u stranim državama te da provjerava informacije prema kojima je i jedan veleposlanik plaćao prostitutkama za seksualne usluge, nakon što je televizija CBS o tomu objavila reportažu.

Američka televizija objavila je podatke pozivajući se na izvješće inspekcije State Departmenta u kojemu su navedena sva kriminalna djela pojedinih agenata i diplomata u vrijeme kad je američka državna tajnica bila Hillary Clinton. U izvješću se navodi da su optuženi agenti dio službe sigurnosti u kojoj je zaposleno 70.000 ljudi.

Članovi službe sigurnosti ovaj su put optuženi da su "angažirali prostitutke tijekom putovanja u inozemstvu", a među optuženima se spominje i veleposlanik SAD-a u Belgiji. Aktualni američki veleposlanik u Belgiji Howard Gutman u utorak je odlučno opovrgnuo informacije prema kojima je ikad angažirao žene kojima je plaćao za seksualne usluge, prenosi CBS.

U izvješću se također navodi da se neki zaposlenici u američkom veleposlanstvu u Bagdadu sumnjiče za trgovinu narkoticima. Navodno su zaposlenike u službi sigurnosti opskrbljivali opojnim sredstvima.

"Iznimno ozbiljno shvaćamo informacije o neprimjerenom ponašanju američkih agenata. U tijeku je istraga o svemu spomenutome u reportaži televizije CBS", rekla je glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki, dodavši da za dio iznesenih optužbi nema dokaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙