FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Željka Leljak Gracin na čelu Savjeta za razvoj civilnog društva

ZAGREB, 9. srpnja 2013. (Hina) - Željka Leljak Gracin, potpredsjednica Zelene akcije i voditeljica Programa prava okoliša te nevladine udruge, izabrana je za predsjednicu Vladina Savjeta za razvoj civilnog društva, priopćila je danas Zelena akcija iz Zagreba.

Leljak Gracin izabrana je na prošlotjednoj prvoj sjednici, a zajednički su je predložile organizacije civilnog društva iz područja kulture, aktivnosti mladih, demokratizacije i razvoja obrazovanja te zaštite i promicanja ljudskih prava.

Za zamjenika predsjednice izabran je Milan Živković iz Ministarstva kulture.

Savjet za razvoj civilnoga društva savjetodavno je tijelo Vlade na provođenju Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva, razvoju filantropije, socijalnog kapitala, partnerskih odnosa i međusektorske suradnje.

Željka Leljak Gracin sudjelovala je u donošenju niza zakona i propisa poput Zakona o zaštiti okoliša, Zakona o vodama, Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, i drugima.

Također, aktivno je sudjelovala u nekoliko uspješnih kampanja za zaštitu okoliša, kao što su kampanja za ukidanje Zakona o igralištima za golf, za zaštitu pješačke zone u Varšavskoj ulici, i drugima, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙