FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pirotehničari najavili nastavak štrajka

ZAGREB, 5. srpnja 2013. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) nije prihvatila prijedlog ministra Miranda Mrsića pa se štrajk pirotehničara nastavlja, tvrdi u priopćenju ispred pirotehničara u štrajk Minja Saracco.

Premda je danas, kako se navodi u priopćenju, bila savršena prilika za okončati priču oko Kolektivnog ugovora za pirotehničare, predstavnici HUP-a su posljednjim činom pokazali kako misle ići do kraja protiv vlastitih djelatnika ali i Vlade koja je najveći investitor u hrvatsko humanitarno razminiranje.

Pred nekoliko sati se činilo nemogućim da će upravo poslodavci koji izravno ovise o Državnom proračunu ići protiv prijedloga resornog ministra, no, Saracco ističe, upravo se to dogodilo.

Pirotehničari u štrajku pozivaju Vladu RH za pomoć, jer zbog ucjene nekolicine privatnih tvrtki, pirotehničari smatraju, da će se razminiranje u Hrvatskoj zaustaviti, a mnogobrojne obitelji ostati bez životnih prihoda i domova.

Vlada Republike Hrvatske, privatni poslodavci i pirotehničari bi trebali biti partneri u rješavanju minske krize u Hrvatskoj, a ne taoci, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙