FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 7. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

LONDON - Britanac Andy Murray pobjednik je ovogodišnjeg turnira tenisača u Wimbledonu, te je tako postao prvi domaći igrač koji je slavio na najvećem svjetskom turniru nakon 77 godina. U finalu je Murray svladao prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića sa 6-4, 7-5, 6-4 nakon tri sata i 10 minuta igre. Murray je uspio ispuniti svoja i velika očekivanja Britanaca izdržavši ogroman pritisak, te napokon naslijediti Freda Perryja, koji je 1936. godine bio posljednji domaći igrač koji je podignuo pobjednički pehar. Bio je ovo 19. međusobni dvoboj Murraya i Đokovića i osma pobjeda Britanca. Po četvrti su se put susreli u finalu "grand slam" turnira, a omjer je sada 2-2. Đoković je dobio finala na Australian Openu 2011. i 2013., dok je Murray slavio u finalu US Opena lani i sada u finalu Wimbledona.

BAGNERES-DE-BIGORRE - Irac Daniel Martin (Garmin) pobjednik je devete etape ovogodišnjeg "Tour de Francea", vožene u Piremejima od Saint-Gironsa do Bagneres-de-Bigorrea u dužini od 168.5 kilometara tijekom kojih su biciklisti svladali čak pet zahtjevnih uspona. Deveta je etapa donijela pregršt akcije od samoga starta, jer su momčadi Saxo-Tinkoff i Movistar nametnule jak ritam koji je slomio sve suvozače vodećeg u ukupnom redoslijedu, Britanca Chrisa Froomea (Sky), te je Froome više od 130km vozio izoliran od ostatka momčadi. No, Britanac je uspio odbiti sve napade konkurenata i ciljem proći u istom vremenu čime je zadržao "žutu" majicu. Froome sada ima 1:25 minuta prednosti u odnosu na drugog Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar) i 1:44 minute ispred trećeg Nizozemca Baukea Molleme (Belkin). Najveći gubitnik dana je Australac Richie Porte (Sky), koji je zaostao gotovo 18 minuta za vodećima i tako pao s drugog na 33. mjesto u ukupnom redoslijedu.

BEČ - Hrvatski biciklist Matija Kvasina, član momčadi Gourmetfein, zaueo je 10. mjesto u konačnom redoslijedu ovogodišnje utrke Kroz Austriju, koja je nakon osam dana završila u nedjelju u Beču. Za pobjednikom, momčadskim kolegom Austrijancem Riccardom Zoidlom Kvasina je zaostao 3:31 minutu. Robert Kišerlovski (RadioShack) utrku je okončao na 23. mjestu sa 11:45 minuta slabijim vremenom od Zoidla. Drugo i treće mjesto u ukupnom redoslijedu zauzeli su vozači Astane, Kazahstanac Aleksandar Djačenko i Belgijanac Kevin Seeldraeyers sa 33, odnosno 50 sekundi zaostatka za pobjednikom.

PRAG - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija do 19 godina zauzela je osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Pragu, u posljednjem susretu na natjecanju, u dvoboju za sedmo mjesto bolji od naših mladića bili su njihovi kineski vršnjaci sa 94-80 (28-14, 22-12, 25-20, 19-34). Nakon pet pobjeda u šest susreta u razigravanu po skupinama uslijedio je poraz od Srbije u četvrtfinalu na kojega su se nadovezala još dva neuspjeha u borbi za plasman, od Španjolske u subotu i Kine u nedjelju. Naš najbolji igrač Dario Šarić protiv Kine je dobio poštedu, odigrao je samo pet minuta i postigao četiri poena, pa su Hrvatsku predvodili Jakov Mustapić sa 24 i Marin Marić sa 18 koševa. Kod Kine najbolji su bili Shang Gao sa 33 i Shuai Yuan sa 23 ubačaja.

VIGANJ - Sutra u Vignju na Pelješcu počinje Svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci u disciplini "formula windsurfing" koje će trajati do subote 13. srpnja, a u Viganj je stiglo više od 150 najboljih surfera iz cijelog svijeta. Među njima je i Antoine Albeau, višestruki svjetski prvak i najpoznatiji windsurfer na svijetu. Na Pelješcu je i Ross Williams, aktualni svjetski prvak u Formuli, te Arnon Dagan, svjetski viceprvak u Formuli i mnogi drugi poznati svjetski surferi. Albeau, Williams i Dagan su po prvi put došli u Viganj, te ističu kako su oduševljeni Pelješcom, osobito kvalitetom vjetra u kanalu. Smatraju da Viganj uistinu može postati svjetska top-surferska destinacija, te se nadaju kako će Viganj dobiti domaćinstvo mnogih svjetskih natjecanja u jedrenju na dasci. Obzirom na povoljne uvjete za trening, Albeau je najavio kako će ostati u Vignju i nekoliko dana nakon natjecanja na testiranju nove opreme. Snimit će i promotivni video za jedrenje na dasci na destinacijama od Svetog Ivana do Orebića kojega će distribuirati kroz sve svjetske windsurferske kanale komunikacije.

AARHUS - Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 12. mjesto na Europskom prvenstvu u jedrenju za klasu 49er koje se ovoga tjedna održalo u danskom Aarhusu. U otvorenom dijelu poretka, u konkurenciji koja će jedriti i na SP, pripalo im je 14. mjesto. Kostov i Cupać se u repasažu nisu uspijeli izboriti za prvo mjesto, odnosno deveto ukupno koje bi ih odvelo u finale. Da su i pobijedili u preostala dva plova, to bi im donijelo napredak od samo jednog mjesta.

NUERNBURGRING - Trostruki svjetski prvak u formuli 1, Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Njemačke, devete od 19 utrka ovogodišnjeg svjetskog prvenstva, vožene na stazi u Nuernburgringu. Vettel je do svoje ukupno 30. pobjede u karijeri, a prvi na domaćem tlu, stigao sa 1.008 sekundi prednosti ispred drugog Finca Kimija Raikkonena (Lotus-Renault) i 5.830 sekundi ispred trećeg Francuza Romaina Grosjeana (Lotus-Renault). Ovom pobjedom Vettel je povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu SP-a na 34 boda ispred drugoplasiranog Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari), koji je u Njemačkoj zauzeo četvrto mjesto, dok je treći Raikkonen sa 41 bodom zaostatka za Vettelom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙