FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Željezničari u FBiH prekinuli štrajk, promet se normalizira

SARAJEVO, 5. srpnja 2013.(Hina) - Željezničari s područja Federacije Bosne i Hercegovine u petak su nakon dogovora sindikata i entitetskog ministra prometa prekinuli štrajk započet prije dva dana i odlučili u roku od 24 sata normalizirati sav teretni i putnički promet.

Nakon sastanka ministra prometa FBiH Envera Bijedića i predstavnika sindikalnih udruga pojašnjeno je kako je, uz isplatu jedne zaostale plaće, dogovoreno i žurno imenovanje novog nadzornog odbora Željeznica FBiH, koji bi potom pokrenuo postupak smjene sadašnjeg glavnog direktora te tvrtke Nedžada Osmanagića.

Aktualni direktor već mjesecima javno polemizira s nadležnim ministrom, ali i sa sindikatima koji okupljaju radnike na željeznici.

Oni se uzajamno optužuju za teško stanje u željeznicama i za neracionalno poslovanje koje rezultira dodatnim gomilanjem gubitaka.

Tijekom dvodnevnog štrajka željezničara FBiH promet teretnih vlakova bio je smanjen za 40 posto, a potpuno je bilo prekinuto prometovanje dvaju brzih putničkih vlakova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙