FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Otvorena dionica autoceste na Vc

MOSTAR, 20. lipnja 2013. (Hina) - Prvih pet kilometara autoceste na koridoru Vc kroz Hercegovinu, koji se spaja na Jadransko-jonski koridor, službeno je otvoreno u četvrtak nedaleko od Ljubuškog na svečanosti kojoj su nazočili visoki entitetski dužnosnici.

U izgradnju dionice autoceste između Kravice i Bijače, gdje je smješten jedan od dvaju graničnih prijelaza preko kojih će BiH moći uvoziti i izvoziti proizvode životinjskog podrijetla kada Hrvatska uđe u EU, vlasti BiH su investirale oko 28 milijuna eura.

Direktor Autocesta Federacije Ensad Karić istaknuo je da je su radovi, koji su uključivali i izgradnju moderno opremljenog graničnog prijelaza, okončani na vrijeme prije skorog ulaska Hrvatske u EU.

Najavio je da će nastavljajući ovom dinamikom izvođenja radova BiH do kraja ove godine izgraditi 102 kilometra autoceste.

Premijer FBiH Nermin Nikšić, koji je presjekao vrpcu na novoizgrađenoj dionici autoceste, izrazio je zadovoljstvo što je sve radove izveo konzorcij domaćih kompanija.

Pred vlastima u Federaciji BiH je tek projektiranje nekoliko dionica kroz Hercegovinu koje vode prema Mostaru zbog političkih prijepora bošnjačkih i hrvatskih stranaka kuda bi nova trasa autoceste trebala proći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙