FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 4. srpnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija pala je s četvrtog na osmo mjesto na novoj FIFA-inoj ljestvici nakon dva poraza koja je doživjela prošlog mjeseca. Zbog minimalnih 0-1 poraza od Škotske u kvalifikacijama za SP, te Portugala u prijateljskom dvoboju Hrvatsku su preskočile Kolumbija, Nizozemska, Italija i Portugal. Na prvom mjestu ostala je Španjolska, aktualni svjetski i europski prvak, koja je prošloga mjeseca zauzela drugo mjesto na Kupu konfederacija, druga je i dalje Njemačka, dok je veliki skok zabilježila Kolumbija koja je stigla sa sedmog na treće mjesto. Veliki napredak ostvario je i domaćin SP-a sljedeće godine Brazil koji je trijumfom na Kupu konfederacija skočio sa 22. na deveto mjesto.

Škotska je zahvaljujući iznenađujućoj pobjedi protiv Hrvatske popravila plasman za 24 mjesta i sada se nalazi na 50. mjestu. Vodeća reprezentacija u našoj skupini Belgija napredovala je za dva mjesta i sada je 10. Naš sljedeći suparnik u kvalifikacijama za SP, Srbija izgubila je pet mjesta i sada je 36. Preostale dvije reprezentacije koje se nalaze u našoj skupini kvalifikacija za SP, Wales i Makedonija drže 46., odnosno 92. mjesto.

SPLIT - Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je na konferenciji za medije izjavio kako je njegov odgovor Amerikancima, koji su prije nekoliko dana stigli u Split na pregovore oko kupnje HNK Hajduka, negativan, te da je takav stav svih nadležnih u klubu koji su ga podržali.

"Dva smo se puta nalazili na sastancima. Njihovu sam ponudu odbio jer su htjeli dati 20 milijuna kuna za 51 posto dionica Grada Splita. Potom bi u pet godina plaćali daljnje iznose kako bi došli do 230 milijuna, a uz to su još tražili i da Grad Split plati kredit od 30 milijuna i prizna da je dužan 75 milijuna kuna Hajduku za stadion. Grad Split bi tako prodao Hajduk i bio u minusu 30 milijuna odmah plus još 75 milijuna", kazao je novinarima Baldasar i nastavio da su Amerikanci bili razočarani njegovim odgovorom.

"Ja svoj stav neću promijeniti", dodao je splitski gradonačelnik.

Baldasar je kazao kako američku ponudu nije mogao prihvatiti, pogotovo nakon konzultiranja s upravom, nadzornim odborom i dioničarima kluba.

"Nisam se mogao pomiriti s tim da nekome dam 51 posto vlasništva, a taj netko meni minus od 30 milijuna. Da sam to prihvatio ne da bi me trebalo smijeniti, nego zatvoriti. S tim bismo doveli sve ostale dioničare do toga da su im dionice obezvrijeđene, jer kad netko ima 51 posto vlasništva, sve je njegovo i ni s kim dalje ne mora pričati", zaključio je Baldasar.

PRAG - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Pragu u petak će igrati protiv vršnjaka iz Srbije. Hrvatska je s pet pobjeda i jednim porazom zauzela treće mjesto u skupini E, dok je Srbija s jednakim omjerom bila druga u skupini F. U posljednjem susretu razigravanja po skupinama Srbija je izgubila od SAD-a sa 62-71 (15-19, 11-16, 21-15, 15-21). SAD su tako osvojile prvo mjesto sa šest pbojeda, a Srbija drugo s omjerom 5-1.

U susretu posljednjeg, 3. kola skupine E Hrvatska je sa 81-60 svladala Iran, ali kako je Litva sa 61-59 nadigrala Španjolsku, sve te tri reprezentacije natjecanje su završile s omjerom 5-1. U međusobnom omjeru najbolja je bila Španjolska, koja će u četvrtfinalu tako igrati protiv Australije, drugo mjesto pripalo je Litvi koja će igrati protiv Kine, Hrvatska je za suparnika dobila Srbiju, dok preostali četvrtfinalni par čine SAD i Kanada.

PARMA - Talijanski nogometni prvoligaš Parma u srijedu je objavio kako je angažirao dosadašnjeg napadača Intera iz Milana Antonija Cassana (30), a prema navodima lokalnih medija ugovor je potpisan na tri godine.

"Svi detalji ovog transfera bit će objavljeni sutra kada će biti i službeno predstavljanje na stadionu Tardini", objavila je Parma.

Cassano je tijekom svoje osebujne karijere igrao i za Real iz Madrida, te Milan, a za reprezentaciju je sakupio 35 nastupa tijekom kojih je postigao 10 pogodaka. Bio je sudionik prošlogodišnjeg EURA u Poljskoj i Ukrajini na kojemu je Italija stigla do finala, ali nakon toga ga izbornik Cesare Prandelli nije pozvao za niti jedan dvoboj u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

ROSARIO - Nogometaši argentinskog Newell's Old Boysa u prvoj su utakmici polufinala Cope Libertadores kao domaćini u Rosariju svladali brazilski Atletico Mineiro sa 2-0 (0-0) i tako stekli značajnu prednost uoči uzvrata u Belo Horizonteu za tjedan dana. Pogotke za Newell's Old Boyse postigli su Maxi Rodriguez (61) i Ignacio Scocco (80). U drugom polufinalnom paru identičnu 2-0 prednost u prvoj utakmici još u utorak ostvarili su igrači paragvajske Olimpije iz Asunciona protiv kolumbijskog Santa Fea.

ISTANBUL - Rezultati susreta osmine finala sa Svjetskog prvenstva za nogometaše do 20 godina igranih u srijedu:

Portugal - Gana 2-3

HRVATSKA - Čile 0-2

Irak - Paragvaj 1-0 - produžeci

Kolumbija - Južna Koreja 8-9 - 11-erci (1-1)

Igrano u utorak:

Francuska - Turska 4-1

Grčka - Uzbekistan 1-3

Nigerija - Urugvaj 1-2

Španjolska - Meksiko 2-1

BOSTON - Najtrofejniji klub u NBA ligie Boston Celticsi za novoga su trenera imenovali 36-godišnjeg Brada Stevensa, dosadašnjeg trenera momčadi sveučilišta Butler.

"Brad i ja dijelimo mnogo istih vrijednosti. Iako je mlad, Brad je odličan vođa koji daje primjer svojim besprijekornim karakterom i radnim navikama. Njegova momčad uvijek igra čvrsto na oba kraja terena, veselim se radu s njim na putu ka osvajanju 18. naslova prvaka", rekao je predsjednik odjela za košarkaške operacije Celticsa Danny Ainge.

Stevens je posljednjih šest godina proveo kao glavni trener Butlera kojega je 2011. i 2012. godine doveo do finala NCAA-a u kojima je gubio od Dukea i Connecticuta, a svake je sezone ostvario najmanje 22 pobjede u sezoni koja se sastoji od 36 utakmica.

SYDNEY - Jedna od najboljih australskih plivačica svih vremena Libby Trickett, četverostruka olimpijska pobjednica, odlučila je okončati svoju karijeru u dobi od 28 godina zbog ozljede zapešća.

"Uvijek je prisutna doza tuge kada napuštate sport koji volite, ali sa sobom nosim prekrasne uspomene koje će mi biti poticaj za budućnost", objavila je Trickett.

Trickett je ukupno osvojila sedam olimpijskih medalja i to na trima različitim Igrama, posljednja je bila zlato u štafeti na 4x100 metara slobodno lani u Londonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙