FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013: Sažetak sedmog natjecateljskog dana na MI

MERSIN, 28. lipnja 2013. (Hina) - Osmog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Mersinu Hrvatska je osvojila samo jednu medalju i to onu najsjajniju koju je u disciplini precizno izbijanje zaslužio boćar Leon Brnić, pa je po broju odličja Hrvatska sada na devetom mjestu ljestvice medalja sa osam zlata, pet srebrnih i šest brončanih kolajni.

Nakon što je prošle godine osvojio europski naslov u brzinskom izbijanju, hrvatski boćar Leo Brnić osvojio je i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu. Brnić je u finalu brzinskog izbijanja pobijedio Talijana Maura Roggera pogodivši 47 od 50 boća, dok je njegov suparnik imao 46 pogodaka iz 51 pokušaja.

"Ovo je veliki uspjeh i sretan sam zbog pobjede. Ovo je treće veliko uzastopno natjecanje na kojem sam slavio," kazao je 21-godišnji Riječanin koji je prošle godine pobijedio na EP u Pazinu, a ima i svjetski U-23 naslov s prvenstva održanog 2012. u francuskom gradu Eybensu.

Iva Vlahek je u istoj disciplini osvojila četvrto mjesto izgubivši borbu za broncu od talijanke Virginije Venturini. Iva je imala 29 pogodaka, a Talijanka jedan više. Mlada zagrebačka boćarka bila je četvrta i u preciznom izbijanju, pa iz Mersina odlazi s dvije 'drvene medalje'.

Hrvatski predstavnici u badmintonu Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling izborili su plasman u finale konkurencije parova na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što su u polufinalnom dvoboju pobijedili Slovence Iztoka Utroša i Mihu Horvata 2:0 (21:17, 21:14).

"Bio je to težak meč, bilo je napeto jer smo malo bili nervozni. No, očekivali smo finale jer smo ovdje bili rangirani kao drugi par. Uspjeli smo pobijediti i osigurati srebro," kazao je Đurkinjak, dok je njegov imenjak dodao: "Imali smo malo problema s lopticama, no dali smo sve od sebe i uspjeli smo.

Badminton je prvi put na programu mediteranskih igara, a Hrvatska je odmah osvojila medalju i to najmanje srebro.

U borbi za zlato očekuju ih Turci Emre Arslan i Huseyin Oruc koji su iznenađujuće pobijedili Francuze Baptistea Caremea i Gaetana Mittelheissera 2:1 (21:18, 19:21, 24:22).

Hrvatske rukometašice nisu se uspjele plasirati u finale Mediteranskih igara nakon što su u polufinalnom ogledu izgubile od Srbije 16:25. Sada im predstoji borba za broncu protiv Crne Gore u subotu dok će u finalu igrati Srbija i Slovenija. Hrvatska je igrala dobro prvih 13 minuta do vodstva 5:4. Tada Srbija radi seriju 9:1 i bježi na 13:6. Početkom nastavka naše su rukometašice smanjile na 13:16, no više od toga nije išlo.

Najefikasnija igračice u našim redovima bila je Žana Čović sa šest golova, dok su po dva gola postigle Iva Milanović-Litre, Katarina Ježić, Nataša Janković i Sonja Bašić. U suparničkim redovima najbolja je bila Katarina Stepanović sa pet pogodaka.

Hrvatske odbojkašice nisu se uspjele plasirati u finale Mediteranskih igara u turskom Mersinu nakon što su u polufinalnom susretu pred 7.000 gledatelja u dvorani Servet Tazegul izgubile od Turske 0:3 (14:21, 16:21, 14:21). Poraz je bio očekivan jer su Turkinje nastupile u svom najjačem sastavu, dok u hrvatskim redovima samo dvije igračice imaju 23 godine dok su ostale mlađe. Hrvatskim odbojkašicama sada slijedi susret za broncu protiv Slovenije koja je očekivano izgubila od Italije sa 0:3.

Hrvatska karatašica Ivana Bebek ostala je bez brončane medalje na Mediteranskim igrama u Mersinu u kategoriji do 61 kg nakon što je u susretu za treće mjesto izgubila od Talijanke Laure Pasque s 2:3. Talijanka je povela 2:0, Ivana je skupljajući bodove stigla do izjednačenja, ali još jednom je kobno bilo završnih 10 sekundi borbe, u kojima je Pasqua ostvarila pobjednički poen i osvojila brončano odličje.

Jelena Kovačević je u 1. kolu pobijedila Tunižanku Ben Othman 1:0, pa zapela u četvrtfinalu kategorije do 55 kg izgubivši od Španjolke Marte Armentia-Cerio 1:3.

U kategoriji do 60 kg dogodio se sličan scenarij pri kraju borbe. Tunižanin Nader Azzouzi poveo je protiv Danila Domdjonija 3-0, naš je natjecatelj najprije izjednačio, ubrzo i poveo 4-3, ali u završnih 10 sekundi Tunižanin je ostvario tri boda i ukupnim rezultatom 6-4 pobijedio. S obzirom da ni Azzouzi u konačnici nije ušao u finale, Domdjoni nije dobio prigodu u repasažu boriti se za broncu.

Hrvatski biciklist Josip Rumac odustao je 25 kilometara prije cilja cestovne utrke na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što mu je u sudaru libanonski biciklist otkinuo komad ciklotenisica. Dva kruga prije kraja utrke došlo je do pada nekolicine biciklista, pri čemu je Libanonac Abdulati el Aghrbi udario u 19-godišnjeg Opatijca i otkinuo mu komad ciklotenisica. Rumac je iz gužve prošao neozlijeđen, no morao je odustati. Rumac je velika nade hrvatskog biciklizma, a zanimljivo u svijet ovog sporta ušao je 2004. godine preko brdskog biciklizma. Njime sam se bavio šest godina, a potom je prešao na cestovni. Prvo je vozio za Kvarner, pa Tuškanac iz Zagreba, te Loboriku. Sada je član BK

Danas je nastupio i Bojan Đurković na 50 m puška trostav. U finalu je zauzeo sedmo mjesto s rezultatom 408.0. Bila je to posljednja disciplina u programu strijelaca na Mediteranskim igrama u Mersinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙