FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013: Sažetak sedmog natjecateljskog dana na MI

MERSIN, 27. lipnja 2013. (Hina) - Sedmog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Mersinu Hrvatska je osvojila četiri zlatne i jednu srebrnu medalju i to je, po broju osvojenih odličja, bio daleko najuspješniji dan za hrvatske sportaše. Posebno su uspješni bili jedriličari i atletičar Marić pa se sada Hrvatska nalazi na devetom mjestu ljestvice medalja sa sedam zlata, pet srebra i šest bronci.

Hrvatska je najuspješnija nacija u jedrenju na Mediteranskim igrama sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom. Zlato su osvojili Tonči Stipanović i Tina Mihelić u samcu, te Šime Fantela i Igor Marenić u dvojcu, a srebro je pripalo Eniji Ninčević i Romani Župan u ženskom dvojcu. Nikad dosad hrvatsko jedrenje nije imalo zlato na Mediteranskim igrama, a sada se iz Mersina vraćaju sa tri zlata i srebrom. "Očekivali smo da ćemo u Mersinu jedriti za odličja, ali ovakvo slavlje, pobjede u skoro svim disciplinama, to je iznad očekivanja", kazao je izbornik Edo Fantela.

Hrvatski atletičar Martin Marić osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska s rezultatom 61.46 metara. Do pobjede je stigao u trećem od šest pokušaja ostvarivši isti rezultat kao i Turčin Ercument Olgundeniz, no Marin je imao bolji drugi rezultat. "Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri. Možda je za mnoge bio neočkivan, no ja sam se nadao dobrom rezultatu. No, nisam očekivao zlato. Na OI u Londonu nisam imao sreće, no ovdje se sve vratilo," kazao je Marić koji je na posljednjim MI u Pescari osvojio šesto mjesto, dok je u Almeriji 2005. bio deveti. Na OI u Londonu bio je 17.

Osvajačica zlatne medalje s posljednjih mediteranskih igara u Pescari, Snježana Pejčić nije uspjela obraniti zlatno odličje u disciplini malokalibarska puška trostav 50 metara. Pejčić je na koncu osvojila peto mjesto s rezultatom 421.4.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Mediteranskih igara nakon što je u susretu 4. kola B skupine pobijedila Grčku sa 28:24. Hrvatska je na koncu osvojila prvo mjesto u skupini sa šest bodova i u polufinalu će igrati protiv Italije. U drugom polufinalnom susretu sastat će se Turska i Egipat.

Hrvatski predstavnici u badmintonu Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Holbling izborili su plasman u polufinale konkurencije parova na Mediteranskim igrama u Mersinu. U posljednjem dvoboju u skupini pobijedili su Talijane Marca Modavija i Giacoma Battaglina sa 2:0 (21:13, 21:10) i sa tri pobjede osvojili prvo mjesto u skupini i direktan plasman u polufinale. Đurkinjak je u pojedinačnoj konkurenciji ušao u četvrtfinale, dok je Holbling u singlu ispao u osmini finala.

Hrvatski boćari Iva Vlahek i Leo Brnić izborili su plasman u polufinale brzinskog izbijanja. Brnić je imao četvrti rezultat četverrtfinala pogodivši 39 od 49 izbačaja, dok je Vlahek imala treći rezultat pogodivši 30 od 41 izbačaja. Polufinala, a potom i borba za odličja su na rasporedu u petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙