FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013 - Sažetak petog natjecateljskog dana na MI

MERSIN, 25. lipnja 2013. (Hina) - Petog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu Hrvatska je dobila treću zlatnu i ukupno 11 medalju na ovim MI, a nju su nam donijeli vaterpolisti koji su u finalnoj utakmici pobijedili Španjolsku sa 11:9.

Tako sada Hrvatska ima tri zlatne, tri srebrne i pet brončanih medalja.

Golove za Hrvatsku postigli su: Sukno 4, Joković 3, Šetka 2, te Obradović i Muslim po 1.

Hrvatska je tako osvojila posljednju veliku medalju koja joj je nedostajala nakon što je bila olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, te pobjednik Svjetske lige.

Hrvatski vaterpolisti su do sada dva puta bili drugi na MI, 1993. u francuskom Lanmguedoc Roussilionu gdje ih je zaustavila Italija, te četiri godine kasnije u Bariju gdje su poraženi od Jugoslavije. Nakon toga su uslijedila dva četvrta (Almerija 2005, Pescara (2009) i jedno peto mjesto (Tunis 2001).

Ovoga puta suvereno su otišli do kraja nanizavši Španjolsku, Tursku, Italiju, te opet Španjolsku. Premda su Španjolci bolje otvorili utakmicu 'barakude' su praktički cijeli susret držale pod kontrolom. Hrvatska je u drugoj i trećoj dionici imala po dva gola viška (5:3, 8:6), no Španjolska se uspjela vratiti. Kada je početkom zadnje dionice proradio Josip Pavić, a Hrvatska ponovo pobjegla na dva gola viška (10:8), a potom i tri (11:8) priča je privedena kraju.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija osigurala je plasman u polufinale Mediteranskih igara nakon što je u susretu 3. kola B skupine odigrala 31:31 sa Slovenijom. Naše rukometašice nakon tri odigrana susreta (Makedonija, Španjolska, Slovenija) imaju pet bodova i osigurale su borbu za odličja i prije zadnje utakmice protiv Tunisa. Plasman u polufinale je osigurala i Slovenija, a tko će biti pobjednik skupine odlučit će naš ogled protiv Tunisa. Hrvatska u tom susretu mora loviti 16 golova prednosti kako bi zbog bolje razlike pogodaka bila pobjednik skupine. Hrvatske rukometašice u skupini još očekuje utakmica protiv Tunisa 26. lipnja, a potom polufinale najvjerojatnije protiv Srbije.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija poražena je u susretu drugog kola B skupine Mediteranskih igara od Slovenije 32:34. U srijedu naše rukometaše očekuje dvoboj trećeg kola protiv Egipta u 11 sati po hrvatskom vremenu. Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Slišković i Igor Karačić sa po osam golova, dok je Jerko Matulić dodao pet golova.

Hrvatski boćari Iva Vlahek i Leo Brnić izborili su plasman u četvrtfinale u preciznom izbijanju na Mediteranskim igrama. Brnić je ušao među osam s 19 bodova, dok je Iva sakupila 14 bodova. Sutra su na rasporedu četvrtfinala, a potom i rasplet u borbi za medalje.

Nastupio je i biciklist Josip Rumac koji je u utrci na kronometar bio deveti s rezultatom 35:09.02 zaostavši za pobjednikom Francuzom Yoannom Paillotom više od dvije minute.

Danas su započela i nadmetanja u odbojci na pijesku i u badmintonu. Zvonimir Holbling je u susretu prvog kola turnira u badmintonu pobijedio Libanonca Tonyja Choueryja 2:0 (21:6, 21:10). U dvoboju 2. kola u srijedu ga očekuje Talijan Giovanni Greco. Zvonimir je bio uspješan i u paru s imenjakom Đurkinjakom nakon što su pobijedili Libanonce Tonyja Choueryja i Jalala Abou Alwana 2:0 (21:5, 21:5). U drugom kolu u srijedu ih očekuju Španjolci Ernesto Velazquez i Pablo Abian Vicen. Đurkinjak je u singlu natjecanje otvorio porazom od Talijana Rosaria Maddalonija 1:2 (15:21, 21:17, 12:21). Priliku za popravak imat će u srijedu protiv Grka Vasileiosa Kiomourtzidisa.

Naš jedini par u odbojci na pijesku Pero Križanović i Nikaša Dell'orco je otvrio natjecanje porazom od španjolskog para Gavira - Herrera 0:2 (13:21, 11:21). U srijedu će se za nastavak natjecanja boriti protiv Turaka Gogtepea i Sahina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙