FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI 2013. - Jedriličari idu na zlato

MERSIN, 18. lipnja 2013. (Hina) - Na jedriličarskim natjecanjima, koja će se na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu održati na regatnom polju od 21. do 27. lipnja nastupit će šestero naših ponajboljih jedriličara.

Na prošlim MI u talijanskoj Pescari 2009. godine nastupilo je sedmero naših jedrilčara, a srebrnim odličjima su se okitili Fantela/Marenić u dvojcima te Stipanović i Mihelić u samcima.

U Mersinu će boje Hrvatske braniti, među dvojcima, Šime Fantela i Igor Marenić, te Enia Ninčević i Romana Župan, dok će u samcima nastupiti Tonči Stipanović i Tina Mihelić.

"Jako se veselim odlasku u Tursku, mislim da je svima veliko zadovoljstvo otići na Meditaranske igre koje su kao male olimpijske igre. Osjeća se zajedništvo, tako da s velikim guštom čekam odlazak na MI, a nadam se da će i rezultat biti bolji nego prošli put i da zlato nije preveliko očekivanje", optimistički je najavila nastup u Mersinu Tina Mihelić.

Slično razmišlja i Tonči Stipanović koji najavljuje da na MI putuje s ciljem da se popne na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

"Konkurencija u jedrenju na Mediteranskim igrama nije brojna, flote su male i zato je zahtijevnije jedriti, jer je zbog male bodovne razlike gotovo gotovo nemoguće ostvariti značajniju bodovnu prednost. Očekujem da će mi Francuz Jean Baptiste Bernaz biti najveća konkurencija, a od ostalih se, objektivno, nitko osim nas dvojice ne može upustiti u borbu za zlato", smatra Stipanović, koji do sada nikad nije jedrio u Mersinu kao ni ostali iz naše flote.

"Mi jedriličari smo na to navikli, uvijek su neka nova regatna polja koja upoznajemo. Nadamo se da će sve proći kako treba s opremom i jedrilicama koje smo ukrcali u nedjelju u Trstu na brod za Tursku gdje bi trebala stići 19. lipnja navečer. A, naravno, bilo bi lijepo bronci s Europskog prvenstva pridružiti i medalju s Mediteranskih igara", kazao je Šime Fantela.

Dvojci nisu imali vremena za odmor jer su se u Hrvatsku s Europskog prvenstva u Italiji vratili u nedjelju navečer.

"Ovaj dio kalendara nam je zaista zgusnut, ali na to smo mi navikli. Za Romanu i mene ovo su druge Mediteranske igre, u Pescari smo skupljale prva seniorska iskustva, tek krenule u svoj prvi pravi ozbiljni olimpijski ciklus, s sada dolazimo s puno više iskustva i zato se nadamo i dobron rezultatu" rekla je Enia Ninčević.

Regata na MI traje šest dana s jednim danom stanke. Prvi dan jedrenja je 21. lipnja dok je finale na rasporedu 27. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙