FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko razgovarao s Čovićem

ZAGREB, 26. lipnja 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko sastao se u srijedu u Zagrebu s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem s kojim je razgovarao o predstojećem popisu stanovništva u BiH, statusu branitelja HVO-a, novonastalim okolnostima za Hrvate u BiH nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju i presuda "haškoj šestorici", priopćio je HDZ.

Na sastanku je zaključeno je kako se moraju poduzeti svi koraci da se hrvatsko stanovništvo u BiH i Hrvati iz BiH u Hrvatskoj upoznaju s važnošću popisa stanovništva jer se radi o po brojnosti najmanjem narodu u BiH. Iskazana je također puna potpora braniteljima HVO-a u zaštiti stečenih prava, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Čelnici dvaju HDZ-a pružili su punu potporu Hrvatima nedavno osuđenima u prvostupanjskoj presudi u Haagu kao i njihovim obiteljima, uz uvjerenje da će drugostupanjska presuda biti oslobađajuća jer je ona jedino pravedna i u skladu s istinom.

Na kraju ovog sastanka dogovoreno je u organizaciji održavanje Konferencije na temu "Položaj Hrvata u BiH u svijetlu ulaska Hrvatske u EU" koja će se održati 16. srpnja 2013. godine u Mostaru u organizaciji HDZ RH i HDZ BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙