FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 25. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MERSIN

Mlada hrvatska atletičarka Ivana Lončarek otkazala je nastup na Mediteranskim igrama u Mersinu zbog ozljede koljena.

Lončarek je trebala nastupiti na 100 metara s preponama u petak, 28. lipnja.

Lončarek je najbrža sprinterica Hrvatske, a najbolje vrijeme ove sezone joj je 13.44 sekundi istrčano početkom lipnja na mitingu u Velenju.

Hrvatske boje na Mediteranskim igrama branit će četvero atletičara - Sandra Persković u bacanju diska, Ana Šimić u skoku u vis, Martin Premer u bacanju kugle te Marin Marić u bacanju diska.

Atletska natjecanja u Mersinu započinju u četvrtak, 27. lipnja.

RIM

Talijanska financijska policija je pretražila sjedišta 41 profesionalnog nogometnog kluba u Italiji, među kojima su i Juventus i Milan, zbog sumnje u porezne prijevare,.

Predmet istrage su 12 agenta nogometaša, među njima Alejandro Mazzoni, agent Argentinca Ezequiela Lavezzija (PSG), i Alessandro Moggi, sin Luciana Moggija, bivšeg čelnika Juventusa osuđen u skandalu sa sucima "Calciopoli" 2006.

Pripadnici talijanske financijske policije su zaplijenili documente, posebice ugovore igrača.

Tužiteljstvo u Napulju je pokrenulo istragu prije godinu dana, prenosi talijanska novinska agencija Ansa. Klubovi i agenti su pod istragom zbog "udruživanja u prijevari", "izbjegavanju poreza", "lažnih računa" i "pranja novca".

Pet od sedam prvih klubova Serie A obuhvaćeno je istragom - prvak Juve, Milan, Napoli, Fiorentina i Lazio. Pod istragom su i klubovi druge i treće talijanske lige (Serie B et Lega Pro).

CHICAGO

Chicago Blackhawksi su postali prvaci NHL-a nakon što su sinoć u šestoj utakmici finala u Bostonu svladali Bruinse sa 3-2 i osvojili Stanley kup pobijedivši u seriji sa 4-2.

Blackhawksi su tako "uzeli" Stanley kup drugi put od 2010. i peti put u povijesti kluba (1934., 1938., 1961., 2010. i 2013.).

Chicago je gubio 1-2 manje od dvije minute prije kraja utakmice, ali su tada Bryan Bickell i Dave Bolland zabili dva gola u razmaku od samo 17 sekundi, nakon što je vratar Coreya Crawford izvučen iz igre da bi uveli dodatnog napadača.

Boston je imao još jednu priliku za izjednačenje na 3-3, ali je kapetan Chicaga Jonathan Toews uspio otkloniti opasnost, dok su Bruinsi također odlučili riskirati izvadivši svog vratara da bi uveli još jednog napadača.

Boston je poveo 1-0 pogotkom Chrisa Kellyja u prvoj trećini, a onda je Toews izjednačio na 1-1 na početku druge.

Bruinsovi navijači su se ponadali da će se serija preseliti u Madhouse na Madisonu u Chicagu za sedmu utakmicu nakon što je Milan Lucic zabio za 2-1 pred kraj zadnje trećine, no sve su im nade uništili Bickell i Bolland.

Chicago je prva momčad koja je u istoj sezoni osvojila trofej i bila u regularnom dijelu sezone najbolja, s osvojenim po jednim bodom u svakoj od prve 24 utakmice, od Detroita 2008.

Ovu sezonu NHL-a nitko neće pamtiti kao najbolju, nakon što je štrajk odgodio početka za četiri mjeseca.

LONDON

Prvog dana teniskog grand slam turnira u Wimbledonu nastupilo je četvero hrvatskih predstavnika, a dalje su prošli Marin Čilić i Mirjana Lučić-Baroni, dok su Donna Vekić i Ajla Tomljanović poražene.

Čilić i Lučić-Baroni plasirali su se danas u drugo kolo, Čilić je izbacio Cipranina Baghdatisa, a Mirjana Lučić Šveđanku Sofiju Arvidsson.

Čilić, kojemu na ovogodišnjem Wimbledonu pomaže Goran Ivanišević, dominirao je protiv Marcosa Baghdatisa i nakon sat i 33 minute igre slavio je sa 6-3, 6-4, 6-4. U 2. kolu Čilić ide na Francuza Kennyja De Scheppera.

I Mirjana Lučić-Baroni je uvjerljivom pobjedom startala u Wimbledonu, za 54 minute igre svladala je Šveđanku Sofiju Arvidsson sa 6-1, 6-4. U sljedećem kolu Mirjana Lučić će igrati protiv 19. nositeljice Španjolke Carle Suárez Navarro, koja je izbacila sunarodnakinju Lourdes Domínguez sa 6-2, 6-2.

Donna Vekić je u 1. kolu poražena od Čehinje Petre Četkovske sa 3-6, 1-6 za 67 minuta igre. Dvadesetogodišnja Ajla Tomljanović poražena je od Srbijanke Bojane Jovanovski sa 6-3, 1-6, 7-9 nakon 2 sata i 4 minute igre.

MERSIN

Hrvatski boksač Josip Bepo Filipi izborio je plasman u finale kategorije do 91 kilograma na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što je u polufinalnoj borbi pobijedio Crnogorca Nikolu Milačića 2:1.

Filip je dobio prvu (30:27) i treću rundu (30:28), dok je druga pripala Milačiću (28:29).

"Sretan sam zbog ulaska u finale i osigurane srebrne medalje. Meč je bio težak jer je Milačić visok, jak i nezgodan borac. Bilo je puno klinča, jer me dosta držao," kazao je 21-godišnji Filipi koji je rođen u Beču, a nastupa za zadarski klub Zlatna rukavica.

Filipi je uoči puta u Mersin hrabro najavio kako na MI dolazi po medalju, a svoje je obećanje ispunio.

"Očekivao sam medalju. Dobro sam se pripremio i stigao do finala. Sada se trebam dobro odmoriti," dodao je.

Mladog hrvatskog boksača u finalu očekuje Talijan Fabio Turchi koji je u polufinalu pobijedio Grka Fotiosa Arapogloua prekidom u prvoj rundi. Grk je sredinom prve runde morao predati meč zbog ozljede ramena.

Finalna borba na rasporedu je u srijedu, 26. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙