FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. lipnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB

Internetska tražilica Google u petak je osvanula ukrašena motivom iz crtanog filma o profesoru Baltazaru, na 82. obljetnicu rođenja oca tog lika, Zlatka Grgića. Serija o profesoru Baltazaru do danas je ostala najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma. Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić, rođen na današnji dan 1931., a u cijelom projektu je sudjelovala ekipa od 20-tak ljudi. Serija o simpatičnom znanstveniku koji rješava probleme svojih sugrađana uz pomoć mašte i pozitivne energije postala je vrlo popularna, a zabilježila je solidan uspjeh i u emitiranju u inozemstvu.

LONDON

Američki glumac Johnny Depp za časopis Rolling Stone otkrio je da stalno nosi sunčane naočale zbog toga što na lijevo oko gotovo ništa ne vidi, a na desno je kratkovidan. "Ne, nažalost ne njegujem imidž bad boya nošenjem zatamnjenih naočala, nego sam jednostavno na lijevo oko gotovo potpuno slijep još od rođenja, a na desno sam kratkovidan", rekao je 50-godišnji Depp za srpanjsko izdanje Rolling Stonea. "Otkad znam za sebe, nosim dioptrijske naočale i nikada nisam kristalno jasno vidio", ispričao je Depp. Objasnio je i koliko mu je teško bilo prihvatiti uloge u filmovima u kojima nije smio nositi naočale. "Zapravo, bez naočala često nisam uspijevao razlikovati emocije na licu svojih filmskih partnerica." Unatoč tomu, bez dioptrijskih naočala odlično je odigrao ulogu Jacka Sparrowa u "Piratima s Kariba", kao i Edwarda Škarorukog, a i u filmu "Usamljeni osvetnik" nije nosio naočale, što znači da je jasno vidio svega nekoliko centimetara ispred sebe.

BEČ

Radnici betoniraju podrum u Austriji u kojemu je Josef Fritzl držao zarobljenu svoju kći 24 godine i napravio joj sedmero djece, javila je austrijska novinska agencija APA. Radovi su počeli u sjevernom gradu Amstettenu u četvrtak i trajat će otprilike dva tjedna, rekao je jedan lokalni dužnosnik. Po njegovim riječima, to je poduzeto kako bi se osiguralo da više nitko ne može ponovno kročiti u taj podrum. Fritzl je osuđen na doživotni zatvor u ožujku 2009. godine za ubojstvo jedno od svoje djece kroz zanemarivanje, kao i za silovanje, incest i držanje u ropstvu svoje kćeri.

PARIZ

Jedna 50-godišnjakinja uhvaćena je u srijedu popodne kad je pokušala zauzeti mjesto svoje kćeri na ispitu iz engleskog na maturi u jednoj pariškoj gimnaziji, rečeno je iz policijskog izvora. Ravnatelj pariške gimnazije u X. okrugu u Parizu upozorio je policajce na "prijevaru u tijeku" na ispitu iz mature koji se odvija u njegovoj ustanovi. Ženu koja je pokušala zamijeniti kćer na ispitu iz engleskog uočila je nastavnica koja je vidjela kako gimnazijalka izgleda na ispitu iz filozofije u istoj ustanovi nekoliko dana ranije. "Ubrzo je shvatila da to nije ista osoba", ispričao je ravnatelj.

LOS ANGELES

Američki glumac James Gandolfini, poznat po ulozi mafijaškog kuma Tonyja Soprana u uspješnoj seriji tv postaje HBO "Obitelj Soprano", umro je u srijedu od srčanog udara u 51. godini u Italiji, objavili su njegovi agenti. "S velikim žaljenjem objavljujemo da je naš klijent James Gandolfini umro u srijedu na odmoru u Rimu", piše u priopćenju njegovih agenata Marka Armstronga i Nancy Sanders. Glumac je boravio u Italiji zbog filmskog festivala Taormina na Siciliji na kojem je trebao sudjelovati sljedećeg vikenda na okruglom stolu s talijanskim redateljem Gabrieleom Muccinom. Gandolfini je već imao dugu karijeru u kinematografiji kad je nametnuo svoju osobnost u ulozi depresivnog mafijaša Tonyja Soprana. Vidjeti ga se moglo u filmovima poput "Uhvatite maloga", "Meksikanac", "Posljednja bitka", "Svi kraljevi ljudi" i sasvim nedavno "Zero Dark Thirty".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙