FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toni Žagar (HSP AS) ponovno predsjednik vukovarsko-srijemske Županijske skupštine

ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Antun Toni Žagar iz HSP-a dr. Ante Starčević danas je, na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, većinom glasova izabran za predsjednika te skupštine, dužnost koju je obnašao i u proteklom sazivu.

Za dopredsjednika Županijske skupštine izabran je Željko Galić (HDZ), dok će drugi dopredsjednik na prijedlog oporbe biti izabran na jednoj od idućih skupštinskih sjednica.

Žagar je čestitao vijećnicima na izboru u najviše žaupnijsko predstavničko tijelo te zahvalio na ukazanom povjerenju.

"Vjerujem da ćemo zajednički raditi uz međusobno uvažavanje, razumijevanje i toleranciju, a za boljitak cijele županije", poručio je.

Vijećnicima Županijske skupštine čestitao je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, te istaknuo da je pred Skupštinom kao i pred izvršnom vlašću veliki zadatak realizacije strategije razvoja županije.

Govoreći o aktualnoj opasnosti od poplave Galić se zahvalio djelatnicima Hrvatskih voda, Hrvatskoj vojsci i svim drugima uključenim u obranu od poplave.

Odmah nakon svečanog dijela Županijska skupština donijela je i prvu odluku kojom je predsjednikom županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje imenovan dožupan Zdravko Kelić (HSS).

Od 43 vijećnička mjesta u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije 25 mjesta ima koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-DC-BUZ-PSS, koalicija SDP-HNS-HSU-BDSH-Zelena lista ima 11 mjesta, HDSSB četiri, a SDSS tri vijećnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙