FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongres o energetsko efikasnim rješenjima

ZAGREB, 13. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatska je ekološki osviještena zemlja, ali se praktična rješenja nedovoljno primjenjuju, rečeno je danas na otvaranju 1. kongresa o energetsko efiksanim rješenjima.

Stoga je cilj kongresa približiti praktične primjere kako bi energetska rješenja imala učinkovitiju primjenu kao i povezati struku te razmijeniti znanja i iskustava u području energetske učinkovitosti slovenskih i hrvatskih poduzeća.

Energetska rješenja su stvar budućnosti i ne smije nam biti svejedno što se dešava u tom području, kazao je direktor tvrtke Lunos Slovenija Milan Kuster.

Hrvatska će uskoro postati punopravna članica Europske unije (EU) čija je strategija razvoja usmjerena između ostalog i na održive izvore energije i njihovu primjenu u svakodnevnom životu, a hrvatsko znanje ima svoje mjesto unutar europskih standarda, rečeno je.

Slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Vojko Volk čestitao je Hrvatskoj što će 1. srpnja postati članica EU te istaknuo kako za poduzetnike to predstavlja izazov, ali i šansu.

Nadam se da ulazite na kraju ciklusa krize i oni spremni će profitirati, kazao je.

Istaknuo je važnost suradnje između slovenskih i hrvatskih tvrtki u projektima vezanim za energetsku učinkovitost, ali i kontinuiranu edukaciju u tom području.

Povezivanje među poduzećima pri pronalaženju i izvođenju poslova predstavlja izvrsno rješenje posebice u ovim vremenima kad je građevinski sektor u krizi, rečeno je.

Uoči kongresa generalni direktor tvrtke Lunos Njemačka Andreas Lehmann i direktor Lunos Slovenija Milan Kuster potpisali su ugovor o generalnom zastupstvu ove tvrtke na području Hrvatske.

Organizatori kongresa su Veleposlanstvo Republike Slovenije u Hrvatskoj, Poslovni klub hrvatsko-slovenskih gospodarstvenika te tvrtka Lunos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙