FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: tajnik vatrogasne zajednice krivotvorio diplomu

KARLOVAC, 11. lipnja 2013. (Hina) - Diploma Davorina Vrbanića, koji je od 1992. obnašao dužnost tajnika Vatrogasne zajednice (VZ) Grada Karlovca, krivotvorina je kojom je on lažno prikazao da je stekao šesti stupanj obrazovanja i zvanje ekonomista komercijalne struke, utvrdila je karlovačka policija.

Izvijestio je to predsjednik karlovačkog VZ-a Željko Šafar na današnjoj konferenciji za novinare, rekavši da je Vrbanić danas dostavio pisani otkaz na ugovor o radu, a slučaj je proslijeđen karlovačkoj policiji i Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Napomenuo je da je VZ bila na popisu gradskih poduzeća i ustanova u kojima se po naputku gradonačelnika Damira Jelića morala provesti provjera diploma i svjedodžbi zaposlenika. Takav je naputak izdan nakon lavine otkrivenih krivotvorenih diploma u javnom sektoru u Karlovcu.

Tako je kriminalistička policija PU karlovačke provela istragu nakon što je zatražila službenu provjeru od Više ekonomske škole u Beogradu, čiju je diplomu s datumom izdavanja 27. studenog 1986. godine Vrbanić predao kao dokaz o stečenoj stručnoj spremi prilikom zapošljavanja u karlovačkom VZ-u 1992. godine.

Šafar je izvijestio da je, nakon preuzimanja predsjedničke dužnosti u VZ-u od Dragutina Rendulića, dogradonačelnika u pretprošlom mandatu, uočio otvorenu stavku provjere još dviju diploma. Pritom je otkrio da je Rendulić lani u listopadu, bez urudžbiranja u VZ-u, osobno odnio u Gradsku upravu dokument u kojem je potpisao izjavu da su, izvršene provjere svih diploma i svjedodžbi te da je utvrđeno da su sve vjerodostojne.

"Nakon toga, na temelju anonimne dojave, Grad je proslijedio prijavu krim-policiji i jučer sam od PU Karlovačke dobio izvješće u kojem stoji da je Vrbanićeva diploma nevjerodostojna", istaknuo je Šafar.

Naglasio je i kako tek predstoji izračun štete koja je po VZ mogla nastati po osnovi razlike između plaće koju je Vrbanić dobivao tijekom 21 godine temeljem nepripadajuće stručne spreme i one na koju bi imao pravo po stvarnoj stručnoj spremi.

Uz opasku da će sve detalje o eventualnim daljnjim postupcima protiv Vrbanića usuglasiti Upravni odbor Vatrogasne zajednice, Šafar nije želio komentirati nagađanja da bi i eventualna kaznena prijava protiv Vrbanića mogla na DORH-u biti odbačena zbog zastare, kao i većina prethodnih slučajeva otkrivenih u Karlovcu prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙