FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: HDZ-ovci Vučić i Jelić za kontinuitet nakon drugog kruga

KARLOVAC, 21. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat za karlovačkog župana Ivan Vučić poručio je biračima da glasujući za njega u drugome izbornom krugu podupiru „stabilnost regionalne vlasti“, a kandidat za gradonačelnika Damir Jelić da „drugi krug nije samo formalnost, nego uvjet kontinuiteta za bolji, ljepši i kvalitetniji Karlovac“.

Vučić i Jelić održali su sa svojim suradnicima odvojene konferencije za novinare. Vučić je za Županijsku skupštinu rekao da će na konstituirajućoj sjednici biti proširena s 41 na 43 vjećnička mjesta, to jest za dva predstavnika srpske nacionalne manjine, a 22 mandata i apsolutnu većinu imat će HDZ-HSS-HSLS-HSP AS.

Rekavši kako „tu nešto nedostaje“, Vučić je priznao da je kao kandidat za župana očekivao osvajanje i izvršne vlasti u prvome krugu, no, dodao je, očekuje da će građani za dva tjedna potvrditi nadmoćnu potporu koju su mu dali u prvome krugu (49,09 posto prema 36,41 posto za Borisa Ožanića (SDP), s kojim ide u drugi krug.

Pozvao je glasače da izađu na izbore 2. lipnja i „vode računa o stabilnosti regionalne vlasti“ jer je "u uvjetima apsolutne većine u Županijskoj skupštini" važno da i izvršnu vlast obnaša ta politička opcija.

Pritom je istaknuo kako se na nacionalnoj razini pokazalo da je Plan 21 Kukuriku koalicije „samo eksperiment“, a njegova koalicija i on kao župan imaju iskustvo i znanje da provedu svoj program.

Na pitanje novinara Vučić je odgovorio da će predsjednik Županijske skupštine biti najvjerojatnije Željko Bokulić (HSP AS).

Na konferenciji za novinare u vezi s gradom nositelj liste za karlovačko Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika Damir Jelić poručio je biračima da drugi izborni krug nije samo formalnost iako je njemu sa zamjenicima nedostajalo samo 220 glasova za pobjedu u prvome krugu.

Koalicija uz HDZ imat će opet vlast u Gradskome vijeću budući da je od 25 mandata osvojila njih 13, no „za punu stabilnost kontinuiteta za bolji, ljepši i kvalitetniji Karlovac nedostaje još i kontinuitet izvršne vlasti, što tek treba ostvariti u drugome izbornom krugu“.

Po koalicijskom sporazumu, predsjednik karlovačkoga Gradskog vijeća bit će Mihovil Stanišić (HSP AS).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙