FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU: Akcija umirovljenici zajedno samo razjedinjuje umirovljeničke birače

KARLOVAC, 16. svibnja 2013. (Hina) - HSU je danas pozvao karlovačke umirovljenike da na nedjeljnim lokalnim izborima podrže njihovu, a ne stranku Akcija umirovljenici zajedno koja je, istaknuli su, formirana prije tek mjesec dana kako bi zbunila i razjedinila umirovljeničko biračko tijelo.

To je na konferenciji za novinare u karlovačkom SDP-u kazala Neda Eleta (HSU), kandidatkinja za karlovačko Gradsko vijeće na koalicijskoj listi SDP-HNS-HSU-ZS.

Naglasila je kako slovenski umirovljenici u tamošnjem parlamentu i vladi predstavljaju snagu upravo jer su jedinstveni, dok je u Hrvatskoj sedam umirovljeničkih stranaka, što onemogućuje kvalitetne pomake za starije građane.

Za listu Akcija umirovljenici zajedno, kojoj je u Karlovcu nositelj Darko Križanić, Eleta je rekla kako je podržava HDZ i da samo zbunjuje birače, iako je poznato, naglasila je, da je sve najvažnije umirovljeničke probleme na državnoj razini riješio upravo HSU.

"Još puno toga treba riješiti, pogotovo na lokalnoj razini, i zato pozivamo sve umirovljenike i starije birače da daju glas koaliciji koju smo mi odabrali i to zato jer je program te koalicije uz SDP socijalan i razvojan za sve građane bez obzira na dob, vjeru ili stranačku pripadnost", poručila je.

Kandidat koalicije za gradonačelnika Josip Benčić (SDP) pozvao je Karlovčane da ga podupru na izborima i na taj način postanu dio stvaranja boljeg, naprednog i modernog Karlovca, kakvoga svi zajedno i zaslužuju.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Branko Mohorić (HNS) kazao je da karlovački birači u nedjelju zauzimaju stav – ako žele u naredne četiri godine pošteno vodstvo i napredak tada trebaju izaći na izbore i glasati za Benčića i koaliciju te "time konačno staviti sve na pravo mjesto".

Drugi kandidat za zamjenika, SDP-ovac Žarko Latković (SDP) pozvao je mlade da izađu na izbore, jer i o njihovom glasu, istaknuo je, ovisi hoće li Karlovac biti ubuduće uzoran europski grad ili "i dalje ostati samo tranzitni grad razbijenih prozora".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙