FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Jelić i Vučić (HDZ) ipak moraju u drugi krug

KARLOVAC, 20. svibnja 2013. (Hina) - Obrada sto posto glasačkih listića pokazala je da će dosadašnji gradonačelnik Karlovca Damir Jelić (HDZ) morati ići u drugi krug jer je osvojio 48,95 posto glasova, a protukandidat će mu biti Josip Benčić (SDP) sa osvojenih 35,22 posto.

Nakon obrade svih glasačkih listića izvjesno je također da će u drugi krug izbora za župana Karlovačke županije ići Ivan Vučić (HDZ) sa 49,09 posto glasova i Boris Ožanić (SDP), koji je osvojio 36,41 posto glasova.

Ožanić je rekao da je njegov cilj i bio ulazak u drugi krug, a za nastavak kampanje morat će se dobro pripremiti. Izrazio je žaljenje što je glasanju pristupilo 46 posto birača županije, što znači da je većina propustila priliku izjasniti se o promjenama koje je SDP-ova koalicija ponudila i bila spremna realizirati.

U natjecanju za vlast u Županijskoj skupštini koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSP-AS osvojila je 47,42 posto glasova, a lista SDP-HNS-HSU-ZS 30,52 posto. Izborni su prag prošli i Hrvatski laburisti sa 6,41 posto, HSP s 5,81 posto, Akcija umirovljenici zajedno s 5,30 posto, dok SDSS sa 4,55 posto nije prošao prag i neće imati svog vijećnika.

Benčić je izrazio zadovoljstvo što je osigurao nastavak nadmetanja jer je treći kandidat za gradonačelnika Davor Petračić odnio 8,73 posto glasova lijevog biračkog tijela, što u drugom krugu više neće biti problem.

Naš je zadatak da birači Karlovca uvide da tzv. gradski prsten, odnosno ruralni prostor, odlučuje o gradu, te motivirati građane da se u drugom krugu odazovu u što većem broju. Naime, stalno se ponavlja naša pobjeda u gradskim četvrtima, a HDZ-ova u mjesnim odborima, ali je izlaznost u gradu mala, kazao je Benčić komentirajući podatak da se izborima odazvalo 43,64 posto Karlovčana.

Jelić je tijekom izborne noći, kada se činilo da je pobjedu ostvario već u prvom krugu, kazao da se nakon izbora neće prema suparnicima ponašati kao prema poraženoj strani, već će dati priliku svima da zajedničkom razvojnom strategijom grada Karlovca iznjedre dobre programe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙