FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studenti prosvjedovali u Sarajevu

MOSTAR/SARAJEVO, 10. lipnja 2013. (Hina) - Veća skupina studenata danas je prosvjedovala u Sarajevu protiveći se povećanju školarina i tražeći promjene u državi te u vodstvima fakulteta, a poduprli su u mimohodu diljem grada i prosvjede koji su započeli prošloga tjedna ispred zgrade zajedničkih državnih institucija vezano za donošenje jedinstvenog matičnog broja.

Uz buku bubnjeva, truba i zviždaljki studenti su najprije došli pred sjedište Vlade Županije Sarajevo, gdje su istaknuli transparente kojima su pozvali sve studente iz BiH da se ujedine te su zahtijevali promjene u društvu, politici i u vodstvima visokoškolskih ustanova. Povod za njihove prosvjede su zahtjevi za povećanjem školarina na fakultetima u Županiji Sarajevo kao i i smjena uprave Elektrotehničkog fakulteta.

Pred sjedištem Županije Sarajevo obratio im se resorni ministar Damir Marjanović koji ih je podržao u nakani da jasno kažu što im smeta.

Nakon toga studenti su se u koloni pješice uputili pred zgradu zajedničkih institucija BiH, gdje su ih okupljeni građani, koji prosvjeduju zbog problema s donošenjem jedinstvenog matičnog broja, dočekali pljeskom. Nakon kraćeg zadržavanja prosvjednici su zatražili i smjenu dekana Elektrotehničkog fakulteta Narcisa Behlilovića.

U Bihaću se na glavnom gradskom trgu oko podneva okupilo više stotina građana dajući potporu svim građanima BiH koji danima traže donošenje zakona o matičnom broju građana, a poduprla ih je i Unija studenata Univerziteta u Bihaću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙