FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RS: Srpski dužnosnici više neće na posao u Sarajevo

SARAJEVO, 7. lipnja 2013.(Hina) - Dužnosnici u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Republike Srpske do daljnjega neće odlaziti na posao u Sarajevo jer se tamo ne osjećaju sigurno, odlučila je u petak vlada RS na izvanrednoj sjednici održanoj u Banjoj Luci u povodu prosvjeda koji su dan ranije organizirani u Sarajevu.

"Ne postoje sigurnosni uvjeti za njihov rad u tijelima vlasti BiH", izjavio je novinarima nakon sjednice entitetske vlade predsjednik skupštine RS Igor Radojičić.

Najavio je i kako će o svemu idućeg tjedna raspravljati i entitetski parlament dodajući kako sve stranke iz RS koje sudjeluju u tijelima vlasti BiH u ovom slučaju trebaju jedinstveno nastupiti.

Predsjednik RS Milorad Dodik ustvrdio je kako je cilj sarajevskih prosvjeda bio iznuditi intervenciju međunarodne zajednice kako bi se donio zakon o jedinstvenom matičnom broju koji ne odgovara RS-u.

"Političko Sarajevo je nervozno i na ovaj je način htjelo izvršiti utjecaj na parlament da donese odluke. Pitanje je kakva je to zemlja u kojoj ulica sudjeluje pritiskom na to kako će parlament odlučivati", kazao je Dodik zaključivši kako nema dvojbe da su iza prosvjeda politički motivi.

Dodik je optužio i javni RTV servis BiH odnosno televiziju BHT 1 za navodno poticanje prosvjeda odnosno za pozivanje građana Banje Luke da se tim prosvjedima pridruže.

Najavio je kako će zbog toga predložiti tijelima vlasti RS da donesu zakone kojima će se ukinuti plaćanje pristojbe za javni RTV servis BiH na teritoriju tog entiteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙