FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 6. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PARIZ

Ruskinja Marija Šarapova i Amerikanka Serena Willliams finalistice su Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu. Šarapova je do finala stigla nakon polufinalne pobjede nad Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom 6:1:2:6,6:4, dok je Williams uvjerljivo slavila protiv Talijanke Sare Errani s 6:0, 6:1. Prva igračica svijeta Serena Williams "demolirala" je u samo 46 minuta Erani, a bilo je to i najizvjesnije polufinale Garrosa još od 1984. kada je Chris Evert nadigrala Camille Benjamin s 6:0, 6:0. Errani je u meču osvojila samo 16 poena, a do jedinoga gema došla je pri zaostatku 0:6, 0:3.

Dvoboj druge i treće tenisačice svijeta Šarapove i Azarenke bio je dvosatna borba "udaračica" u kojoj je Šarapova imala više preciznosti, te će u finalu braniti svoj prošlogodišnji naslov. Nakon lako dobivenog prvog seta, Šarapova je također lako izgubila drugi, a potom joj je pomogla polusatna stanka zbog kiše. U trećem setu Ruskinja je opet pronašla svoju, propustila je meč-lopte kod 5:2, da bi kod 5:4 servirala odlično i prošla u finale, gdje će tražiti svoj peti Grand Slam naslov u karijeri. Azarenka je igrala svoje prvo polufinale u Garrosu. U međusobnim dvobojima Serena vodi protiv Šarapove s 13:2, a Ruskinja nije slavila protiv Amerikanke dugih devet godina.

RIM/ZAGREB

Olimpijska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Rimu s hicem od 68.25 metara, što je samo 23 centimetra kraće od najboljeg hica sezone u svijetu kojeg je Sandra bacila na mitingu u New Yorku. Perković je za razliku od mitinga Dijamantne lige u Dohi i New Yorku, na kojima je također uvjerljivo slavila, u Rimu imala daleko jaču konkurenciju, no Zagrepčanka je pokazala da je trenutno najbolja bacačica svijeta. Pobjednički hitac od 68.25 metara Sandra je bacila u drugoj seriji, a u Rimu je imala još tri hica (67.25, 66.24, 65.71) koja su bila bolja od rezultata drugoplasirane Kubanke Yarelis Barrios (64.41), dok je treća bila Litvanka Zinaida Sendriute (62.85). Perković s tri pobjede uvjerljivo vodi u poretku Dijamantne lige u disku s maksimalnih 12 bodova. Večeras u Rimu nastupaju i naše visašice Blanka Vlašić i Ana Šimić.

ZAGREB

Marijo Mandžukić je nezaustavljiv i on igra poput Lea Messija, kazao je konferenciji za novinare uoči kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Škotska izbornik Škotske Gordon Strachan. Škotska je u Zagreb došla bez velikog dijela prve momčadi, s mladim i neiskusnim igračima, no škotskog izbornika ne brine činjenica da bi na Maksimiru u petak mogao doživjeti težak poraz. "Ne vjerujem da će nas Hrvatska pregaziti, zapravo vjerujem u svoje mlade igrače, iako mnogi od njih dosad uopće nisu igrali u Europi. Nedostaje nam čak 13 igrača, ali o tome će razmišljati nakon utakmice. Kada sam bio trener Coventrya nisam se bojao kada smo igrali protiv Manchester Uniteda i Arsenala, pa se neću bojati ni sada", kazao je Strachan, koji je ipak priznao da se najviše boji Mandžukića.

"Mandžukić je jednostavno nezaustavljiv, iako svi znamo što će učiniti. Hrvatska je jaka ekipa koja je opravdano četvrta na svijetu, a njihova snaga je i u nepredvidljivosti jer izbornik Štimac raspolaže s velikim brojem kvalitetnih igrača različitih profila. Morat ćemo biti vrlo oprezni", kazao je Strachan. Utakmica Hrvatske i Škotske igra se u Zagrebu u petak u 20.15 sati.

PARIZ/ZAGREB

Prva nositeljica turnira juniorki u Roland Garrosu, iznimno talentirana 15-godišnja hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u polufinale drugog ovogodišnjeg "grand slam" turnira. Konjuh je u četvrtfinalu svladala Ruskinju Darju Kasatkinu sa 3-6, 7-6 (6), 6-4.

Konjuh je do pobjede stigla velikim preokretom jer je gubila sa 3-6, 3-5, te je Kasatkina servirala za meč. U polufinalu će 15-godišnja Dubrovčanka, koja je početkom ove godine već osvojila juniorski Australian Open, igrati protiv Njemice Antonije Lottner.

Ranije u četvrtak plasman u polufinale turnira juniora izborio je 16-godišnji Borna Ćorić, on je u četvrtfinalu s uvjerljivih 6-2, 6-3 svladao Čileanca Guillerma Nuneza. U polufinalu će naš najbolji junior igrati protiv još jednog Čileanca Christiana Garina.

Za 16-godišnjeg Ćorića ovo je drugi ulazak u polufinale na "grand slamu" ove godine, u siječnju je igrao i u polufinalu Australian Opena gdje ga je zaustavio domaći igrač Thanasi Kokkinakis.

ČETVRTFINALE,

JUNIORI:

BORNA ĆORIĆ (HRV/8) - Guillermo Nunez (Čile/13) 6-2, 6-3

JUNIORKE:

ANA KONJUH (HRV/1) - Darja Kasatkina (Rus/6) 3-6, 7-6 (6), 6-4

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac još uvijek nije odlučio s kojim će sastavom započeti kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Škotske koji se igra u petak (20.15 sati) na stadionu u Maksimiru, a dan uoči dvoboja najavio je kako bi mjesto u početnoj postavi mogao dobiti i 17-godišnji Dinamov veznjak Alen Halilović."Halilović je sjajan i perspektivan igrač. U reprezentaciju je došao jer to zaslužuje svojom kvalitetom", izjavio je Štimac.Uoči dvoboja protiv Škotske Štimac najviše dvojbi ima oko sastavljanja veznog reda s obzirom da zbog žutih kartona pravo nastupa nema Luka Modrić. Za njegovu poziciju od ranije konkuriraju Mateo Kovačić, Arijan Ademi, Milan Badelj, a sada je u konkurenciju za nastup od prve minute Štimac "ubacio" i Halilovića.Štimac se vrlo pohvalno izrazio i o škotskom izborniku Gordonu Strachanu, nekadašnjem odličnom veznjaku.

"Kada sam bio u Engleskoj Strachan je baš završavao karijeru i kroz priče o njemu stekao sam dojam kakva je bio veličina. A osim što je bio odličan igrač, on je i vrhunski trener", kazao je Štimac na konferenciji za novinare u hotelu "As". Nešto kasnije u hotelu Sheraton konferenciju za novinare održao je i škotski izbornik Gordon Strachan koji je na pitanje smatra li eventualno uvođenje Halilovića u početnu postavu Hrvatske podcjenjivanjem svoga sastava, odgovorio:

"Ne, uopće. Radni se o vrhunskom igraču, najboljem u svojoj generaciji, a svi vrhunski igrači su vrlo rano dobijali priliku u reprezentaciji. Pa i Michael Owen je s nepunih 18 godina debitirao za Englesku".

Iako je Škotska posljednja na ljestvici sa samo dva osvojena boda iz dosadašnjih šest susreta, te je već izgubila i teoretske izglede za plasman na SP, a usto Strachan za dvoboj u Zagrebu ne može računati na većinu standardnih igrača, škotski izbornik tvrdi kako ne strahuje od visokog poraza.

"Ja se radujem ovoj utakmici, kao i svakoj. U pripremi nema razloga za brigu, brinuti se može samo po završetku susreta", kazao je Strachan.

ZAGREB

Hrvatski nogometni reprezentativci položili su cvijeće na grob jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena Dražena Petrovića dan uoči 20. godišnjice njegove tragične pogibije.Reprezentativci predvođeni izbornikom Igorom Štimcem su se na grobu susreti s Draženovom majkom Biserkom i bratom Aleksandrom s kojima su se zadržali u kraćem razgovoru.Hrvataka će na sam dan 20. godišnjice Draženove smrti odigrati kvalifikacijski dvoboj za odalzak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. protiv Škotske, a izbornik Štimac je naglasio kako da pobjedu protiv Škotske želi posvetiti Draženu.

MUENCHEN

Europski prvak Bayern je u samo pet dana rasprodao 16 od 17 domaćih utakmica sljedeće sezone Bundeslige za Allianz Arena stadion koji prima do 69.000 gledatelja, objavili su čelnici bavarskog kluba. Ulaznica za domaće utakmice Bayerna više nema, a preostalo je još nekoliko tisuća ulaznica za dvoboj s Hoffenheimom. "Imamo od 80.000 do 140.000 zahtjeva za ulaznicom za svaku od 16 utakmica, pa postoji poduža lista čekanja. Ostalo je još nekoliko tisuća od ukupno 69.000 karata za susret s Hoffenheimom", kazao je izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Bayern očekuje oko 1.2 milijuna gledatelja na domaćim utakmicama Bundeslige, a popularnost Bayerna, koji je uz Ligu prvaka, uzeo i prvenstvo i njemački DFB kup, nikad nije bila veća. Za uporedbu, Bayern je lani rasprodao svoje domaće utakmice tek 11. srpnja.

LONDON

Engleski doprvak Manchester City dobio je svoje prvo veliko pojačanje - Brazilca Fernandinha iz Šahtar Donjecka. Fernandinho (28) je već duže vrijeme na meti Citya, a engleski mediji tvrde da su Ukrajinci pristali na odštetu od 46 milijuna dolara. Brazilac se odmah pohvalio na svom twitter-profilu kako "konačno prelazi u veliki europski klub", a Šahtar je u samo šest mjeseci izgubio dvojicu svojih ponajboljih nogometaša nakon odlaska Wiliana u Anži za 40 milijuna eura.

Fernandinho ima zasad pet nastupa za brazilsku reprezentaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙