FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 5. lipnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac još nije odlučio s kojom će postavom Hrvatska u petak, 7. lipnja, nastupiti protiv Škotske u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. "Najvažnije je da smo konačno svi kompletni i da nema ozlijeđenih igrača. Istina je da smo na treninzima uvježbavali varijante napada sa dva i sa tri napadača, ali što se napada tiče to će nam biti najmanji problem jer na raspolaganju imamo šest - sedam izuzetnih igrača" kazao je na današnjoj konferenciji za novinare pomoćnik izbornika Alen Bokšić, kazavši da on ne zna sastav koji će u 20.15 sati istrčati u Maksimiru, ali da Štimac ima viziju kako postaviti igru protiv neugodnih Škota.

"Nas ne zavaravaju najave da Škoti dolaze u Zagreb na izlet. Oni na svaku utakmicu dolaze pobijediti i to će svakako pokušati i u petak, a naše je da ih u tome spriječimo i nastavimo put prema Brazilu", rekao je Bokšić. Na konferenciji za novinare u Klubu navijača Hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" bio je i napadač Bayerna iz Munchena Mario Manžukić koji se ove sezone okitio trostrukom titulom pobjednika njemačkog prvenstva i Kupa, te pobjednikom Lige prvaka."Naravno da je lijepi osjećaj nakon moje najuspješnijie sezone, ali nakon ovih klupskih uspjeha ne osjećam nikakav umor nego zanos s kojim ću u petak istrčati na stadion u Maksimiru", rekao je Manžukić. Po njegovim riječima izostanak standardnih reprezentativaca Vedrana Ćorluke, Dejana Lovrena i Luke Modrića, koji će zbog žutih kartona propustiti utakmicu protiv Škotske ne bi se trebao puno odraziti na našu igru.

"Sigurno da je izostanak standardnih prvotimaca hendikep, ali mi ne smijemo tražiti nikakva opravdanja jer imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da pobijedimo Škotsku na domaćem terenu", zaključio je trenutno jedan od najboljih napadača Europe. Reprezentacija Škotske stiže u Zagrebačku zračnu luku oko 16 sati, a već u 18 će biti u centru Zagrebello u Veslačkoj ulici gdje će održati trening koji će biti zatvoren za javnost.

U poretku naše, "A" kvalifikacijske skupine vode Belgija i Hrvatska sa 16 bodova, dok je Škotska posljednja sa samo dva osvojena boda iz šest susreta.

VARAŽDIN

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak najavio je danas u Varaždinu, gdje se reprezentacija nalazi na pripremama pred odlazak na Mediteranske igre u Turskoj i Svjetsko prvenstvo, koje se od 19. srpnja od 4. kolovoza održava u Barceloni, da je nastup na SP-u najvažniji ovogodišnji cilj reprezentacije. " Mi idemo u Tursku na osvajanje medalje, pa čak i one najsjajnije, ali će nam nastup na MI ipak biti samo dobra priprema za Svjetsko prvenstvo", kazao je Tucak naglasivši da će u Turskoj uz utakmice reprezentacija odrađivati i jače treninge u bazenu i teretani kao bi igrači maksimalno spremni otišli u Barcelonu.Govoreći o planovima u narednom četverogodišnjem razdoblju Tucak je naglasio da mu je cilj da Hrvatska ostane u vrhu svjetskog vaterpola.

"Treba reći da se nalazimo u novom olimpijskom ciklusu te da je došlo do velikih izmjena u sastavu reprezentacije jer gotovo polovica igrača koja su nastupila na OI u Londonu više nisu dio momčadi. Zato će nam trebati određeno vrijeme i puno strpljenja da se dođe do optimalnih rezultata. Ne koristim to kao alibi ali to je tako. I Ratku Rudiću je, kada je preuzeo reprezentaciju, trebalo oko tri godine da osvoji prvo veliko odličje", kazao je Tucak.Unatoč izmjenjenom sastavu izbornik već u Barceloni najavljuje borbu za odličja i naglašava da reprezentacija ima jaku okosnicu u sedmorici igrača iz Londona koji uz mlađe visoko motivirane suigrače mogu srušiti određene razlike u kvaliteti i dostići postavljene ciljeve. Zato Tucak želi dobru atmosferu u reprezentaciji u kojoj će svi biti usmjereni prema istom cilju, a igrači koji bi trebali iznijeti najveći teret u borbi za odličja su: kapetan Pavić, zatim Dobud, Sukno, Bušlje, Muslim i Obradović.

"To su igrači koji su ostali u reprezentaciji nakon Londona. Nažalost ostali smo bez Burića i Boškovića na koje sam računao, ali su oni tražili stanku, a u zadnji čas smo ostali i bez važnog igrača Buljubašića. U Varaždinu imamo odlične uvjete za dobar rad, a uz dobru atmosferu svi izostanci se mogu nadomjestiti" rekao je Tucak.Nakon priprema u Varaždinu, a prije odlaska na Mediteranske igre, hrvatska reprezentacija odigrat će, od 13. do 15 lipnja u Rijeci, pet trening utakmica sa reprezentacijom Njemačke.

SPLIT

Novi trener RNK Split je Stanko Mršić (57) koji je s klubom potpisao dvogodišnji ugovor, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu mlađeg splitskog prvoligaša.Predsjednik RNK Split Slaven Žužul kazao je kako klub s Mršićem na trenerskoj klupi ima visoke ciljeve, a oni su stalno biti pri vrhu tablice 1. Hrvatske nogometne lige (HNL)."S Mršićem idemo u jedan novi početak", istaknuo je Žužul, dok je Mršić naglasio kako RNK Split ima potencijala za osvajanje pozicije na tablici 1. HNL koja vode u europska natjecanje.

Mršić je kao nogometaš svojedobno i igrao za RNK Split, a sa 388 utakmica, na kojima je evidentiran kao trener neke od momčadi 1. HNL, rekorder među domaćim trenerima.Prije RNK Split Stanko Mršić je trenirao Cibaliu, Zadar, Šibenik, Varteks, Međimurje, Osijek te pulsku Istru 1961.

GDANJSK/ZAGREB

U prvoj utakmici 4. skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometaša do 19 godina Hrvatska i Grčka su u poljskom gradu Gdanjsku odigrali 1:1.Grci su poveli zgoditkom Goutasa u 12. minuti, a za hrvatsku U-19 vrstu je izjednačio Tomislav Kiš iz Hajduka u 66. minuti iz kaznenog udarca. Već u 4. minuti Dino Perić je promašio kazneni udarac za "vatrene", koji su na ovoj utakmici uputili 12 udaraca unutar okvira vrata, a Grci samo jedan. Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Poljske (7.lipnja), a u zadnjem kolu sa Španjolskom 11. lipnja. Samo prvom plasirana reprezentacija osigurava prolaz na završnicu EURA.

MARIBOR

Bivši trener Dinama Ante Čačić preuzeo je slovenskog prvaka Maribora, javlja agencija STA. Čačić je nakon odlaska iz Dinama bio trenerom Radnika iz Sesveta, a financijski uvjeti i trajanje njegova ugovora s Mariborom nisu priopćeni. Slovenskog prvaka je prije dva dana napustio trener Darko Milanič, koji je preuzeo Sturm iz Graza.

PARIZ/ZAGREB

Ana Konjuh i Borna Ćorić nastavljaju s pobjedama u juniorskoj konkurenciji Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu. I Konjuh i Ćorić izborili su četvrtfinala, a oboje u dramatičnim mečevima u kojima su izgubili prve setove. Najbolja juniorka svijeta i prva nositeljica Konjuh u 3. kolu je porazila Slovakinju Petru Uberovu s 6:7 (1), 6:4, 6:4, te je izborila četvrtfinale u kojem se sastaje sa šestom nositeljicom Darijom Kasatkinom. Ćorić je od 4. kola došao na još teži način protiv Francuza Johana Tatlota, kojeg je prošao tek nakon 8:6 u trećem setu - 5:7, 6:0, 8:6. U četvrtfinalu Ćorić ide na Čileanca Guillerma Nuneza.

PARIZ

Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković i Španjolac Rafael Nadal plasirali su se u polufinale Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu, gdje će u međusobnom dvoboju odlučiti tko će u u finale. Oba tenisača su bez izgubljenoga seta osigurali polufinale - Đoković je pobijedio Nijemca Tommya Haasa s 6:3, 7:6 (7:5), 7:5, dok je Nadal izbacio Švicarca Stanislasa Wawrinku s 6:2, 6:3, 6:1.Đoković je pobjedom uzvratio Haasu za poraz na ovogodišnjem mastersu u Miamiu, ali je najstariji četvrtfinalist pružio odličan otpor prvom "reketu" svijeta. Branitelj naslova Nadal igrat će u svojem osmom polufinalu Garrosa, a Wawrinki je prepustio samo šest gemova. U međusobnim dvobojima Nadal protiv Đokovića vodi s 19:15. U drugom polufinalu igrat će Francuz Jo-Wilfried Tsonga i Španjolac David Ferer.

PARIZ

Ruskinja Marija Šarapova i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka plasirale su se u polufinale Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu.

Šarapova je u četvrtfinalu porazila Srpkinju Jelenu Janković s 0:6, 6:4, 6:3, dok je Azarenka bila bolja od Ruskinje Marije Kiriljenko s 7:6 (7:3), 6:2. Dvoboj između Šarapove i Janković započeo je senzacionalno jer je sprska igračica dobila prvi set s 6:0. Ipak, Šarapova je u nastavlu pokazala svoju borbenost i kvalitetu, te je, unatoč ukupno čak 45 neprisiljenih pogrešaka, prošla u svoje treće polufinale na Garrosu, a ukupno 17. na najvećim turnirima. U polufinalu će igrati s Azarenkom, koja se mučila u prvom setu protiv Kiriljenko, ali je nakraju po prvi puta u karijeri ušla u polufinale Roland Garrosa.

U drugom polufinalu igrat će Serena Williams i Talijanka Sara Errani.

Viktoria Azarenka (BLR/3) - Maria Kiriljenko (RUS/12) 7-6 (7/3), 6-2

Marija Šarapova (RUS/2) - Jelena Janković (SRB/18) 0-6, 6-4, 6-3

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙