FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 10. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB/DOHA

Olimpijska prvakinja u disku Sandra Perković pobjedom je započela novu sezonu. Perković je pobijedila na prvom mitingu iz serije Dijamantne lige u Dohi s hicem od 68.23 metara, što je i novi rekord mitinga na kojem je po prvi puta u karijeri osvojila prvo mjesto.

Perković je slavila na dominantan način bacivši već u prvom hicu 67.37 metara, a pobjedničkih 68.23 dostigla je u posljednjoj seriji, najavivši sjajnu formu u sezoni u kojoj je čeka Svjetsko prvenstvo u Moskvi. Sandrin najdulji hitac u karijeri je onaj zlatni s 69.11 metara, a ovaj iz Dohe kraći je samo 88 centimetara. Također, atletičarka iz Dubrave sada ima najbolji rezultat u disku u svijetu jer je bila puno duža od hica Nijemice Nadine Mueller od 66.69 metara. Perković sada očekuje miting u New Yorku 25. svibnja, koji će biti značajan za hrvatsku atletiku jer će se upravo u New Yorku skoku uvis vratiti i Blanka Vlašić nakon više od godinu dana stanke.

Inače, drugo mjesto u Dohi osvojila je Litavka Zinaida Sendriute (63.92), a treće Nijemica Ana Rueh (63.01).

ZAGREB/BUDIMPEŠTA

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama plasirala se u finale Europskog prvenstva u Budimpešti u kojem će se sutra nešto prije 19 sati za naslov boriti protiv Francuske. Treći put uzastopce u posljednjih godinu dana hrvatska ženska vrsta je u finalu velikog natjecanja. Aktualne europske i svjetske viceprvakinje u sastavu Ivona Tubić, Azra Saleš, Ana-Marija Čelan i Ana Lenard, koja je zamijenila Mašu Martinović uspješno su otvorile i turnir EP-a u Budimpešti pobijedivši Norvešku 2-0. Uvjerljivo su bile bolje i od Luksemburga, a potom dva izuzetno uzbudljiva i do posljednjih trenutaka neizvjesna dvoboja. U četvrtfinalu naše su karatašice slavile protiv Mađarske, a odlučujući bod u polufinalnom susretu s Njemačkom uvjerljivom pobjedom ostvarila je Ivona Tubić. Ivona će se također sutra, ali u prijepodnevnim satima boriti za brončanu medalju u kategoriji do 68 kilograma protiv Crnogorke Marine Raković.

Muška reprezentacija u borbama izgubila je početni susret od Crne Gore 2-0. U nastavku je njihov protivnik ispao od selekcije BiH, pa najbolji hrvatski natjecatelji nisu dobili prigodu kroz repasaž boriti se za brončano odličje.

Kataši su izgubili četvrtfinalni susret od Turske 4-1, a istim rezultatom natjecanje su završile i katašice, izgubivši četvrtfinalni dvoboj od Španjolske.

NOVIGRAD

Rukometašice Podravke Vegete pobjednice su Hrvatskog kupa nakon što su u finalnoj utakmici u Novigraduu slavile protiv zagrebačke Lokomotive s 33:25 (18:9). Podravka Vegeta lako je došla do naslova, jer su već nakon poluvremenena imale velikih devet golova prednosti, a najučinkovitije igračice imale su u Sanji Damnjanović, koja je postigla devet zgoditaka iz deset šuteva, te Lidiji Horvat, koja je dvoboj okončala sa šest pogodaka. Kod Lokomotive su najbolje bile Maja Kožnjak sa 7 i Dora Krsnik sa šest zgoditaka. Koprivničankama je to 19. osvojeni kup.

LONDON

Košarkaši grčkog Olimpiakosa prvi su finalisti Eurolige nakon što su u polufinalu u Londonu slavili protiv moskovskog CSKA s 69:52 (40:28).

Pirejski klub je obranom potpuno nadigrao najskuplju europsku momčad, te će u finalu braniti naslov protiv boljeg iz španjolskog obračuna Barcelone i Real Madrida. Kod Grka su najbolji bili Kyle Hines i Pero Antić s po 13 poena, dok je Ruse predvodio Sonny Weems također s 13 koševa.Olimpiakos zasad ima dva europska naslova, a u slučaju trijumfa bit će tek treća ekipa koja je u zadnjih 24 godine obranila naslov. To je dosad pošlo za rukom samo Maccabiju i splitskoj Jugoplastici (1989, 1990).

UMAG

Rukometaši CO Zagreba prvi su finalisti Hrvatskog kupa nakon što su u polufinalu u Novigradu svladali Umag s 39:23 (23:8). Hrvatski prvak se očekivano lako plasirao u finale, aveć na poluvremenu je razlika bila 15 zgoditaka. Kod CO Zagreba su najučinkovitiji bili Stipe Mandalinić sa šest zgoditaka, te Marino Marić, Luka Stepančić, Zlatko Horvat i Hrvoje Batinović s po četiri pogotka, dok je Umažane predvodio Tomislav Bošnjak s četiri gola. Zagrebačka momčad je dosad svaki puta, osim jednom 2001., bila u finalu Hrvatskog kupa, uzeli su dosad 19 naslova, a u finalima su samo jednom poraženi - od Metkovića 2002.

U drugom polufinalu sastaju se drugoligaš Đakovo i Poreč, a finalni dvoboj na rasporedu je u subotu u 16 sati.

RIM

Australski biciklist Adam Hansen pobjednik je sedme etape Gira, a hrvatski biciklist Robert Kišerlovski sada je deseti u ukupnom poretku.

Hansen je na svoj 32. rođendan osvojio etapu od 177 kilometara od Marine di San Salvo do Pescare, a Kišerlovski je na cilj došao kao 24. s 1.07 minuta zaostatka za pobjednikom.

Vodeći biciklist Gira sada je Španjolac Benat Intxausti s pet sekundi prednosti ispred Talijana Vicenza Nibalia, dok je Kišerlovski deseti s 34 sekunde sporijim vremenom. Jedan od velikih favorita za pobjedu Britanac Bradley Wiggins stigao je cilj s 2.31 minuta zaostatka, te je ispao iz prvih deset u poretku.

ZAGREB

Ivan Kljaković Gašpić napredovao je na četvrto mjesto dva dana do kraja regate Europskog kupa na jezeru Garda, gdje se zbog kiše i nedostatka vjetra danas jedrilo samo u klasi Finn. U Finnu su se odjedrila tri plova, Ivan Kljaković Gašpić je sada četvrti, Milan Vujasinović je osmi, na 18. mjestu je Josip Olujić.

"Dobro je bilo danas, nakon što smo dva dana zaista jedrili po nikakvim uvjetima. Naše regatno polje je na južnom dijelu jezera, gdje ta klasična poslijepodnevna ora ne probija, tako da smo se dva dana zaista mučili. Danas je već bilo korektnije. Dobro, idem naprijed, prva mi je regata nakon deset mjeseci stanke, zadovoljan sam", kazao je Kljaković Gašpić.

Dva su dana do kraja regate. Kako bi se nadoknadio zaostatak od današnjeg dana suci su start za sutra zakazali u 9 ujutro. Podsjećamo Šime Fantela i Igor Marenić vode u 470, Tonči Stipanović i Daniel Mihelić su drugi i četvrti u Laseru, Tina Mihelić je treća u Laser Radialu.

Inače, flota je danas odala počast tragičnom preminulom Andrewu Simpsonu.Vijest da je jučer na treningu America's Cup momčadi Artemis Racing smrtno stradao Britanac Andrew Simpson munjevito se proširila jedriličarskim svijetom. Šok i nevjerica, glavna tema razgovora ovog dugog dana na Gardi. 36-ogodišnji Andrew Simpson bio nam je dobro poznato lice, osvajač zlata u klasi Zvijezda u Pekingu 2008. i srebra u istoj disciplini u Londonu 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙