FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

U trećoj finalnoj utakmici za naslov vaterpolskog prvaka Primorje EB je u Rijeci pobijedilo dubrovački Jug CO s 6:5 (1:1, 0:2, 2:0, 3:2), te smanjilo zaostatak u pobjedama na 1:2. Vaterpolisti riječkog Primorja nisu dopustili Jugu da i po drugi puta slavi u Rijeci i već danas osvoji 11. naslov prvaka Hrvatske. Gosti su bolje započeli utakmicu, vodili su s 3:1 na poluvremenu, no u nastavku su Riječani, predvođeni mađarskom braćom Varga koji su postigli pet od šest zgoditaka Primorja, ipak uspjeli nadoknaditi zaostatak i izboriti četvrtu utakmicu. Kod Juga je jedini raspoložen bio Miho Bošković s četiri zgoditak, a utakmica je protekla u sjajnoj igri obrana obiju momčadi, na čelu s vratarima Bijačem i Vićanom.

Četvrtu utakmicu za prvaka Jug CO i Primorje EB igraju 18. svibnja u Dubrovniku, a u slučaju da rezultat bude 2:2 peta odlučujuća utakmica igrala bi se 25. svibnja u Rijeci.

TREVISO

Litvanski biciklist Ramunas Navardauskas (Garmin) pobijedio je u današnjoj 11. etapi utrke Giro d'Italia, koja je u dužini od 182 kilometara vožena od Trevisa do Vajonta. Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (RadioShack) bio je 21. sa 5 minuta i 41 sekundom zaostatka. On je u cilj ušao u istom vremenu kao i glavni favoriti Gira Vincenzo Nibali, Cadel Evans, Bradley Wiggins i Robert Gesink. Drugi hrvatski predstavnik Kristijan Đurasek (Lampre) bio je 86. u današnjoj etapi sa zaostatkom od 10 minuta i 32 sekunde.

U ukupnom poretku vodi Talijan Vincenzo Nibali, a slijede ga Australac Cadel Evans (+0:41), Kolumbijac Rigoberto Uran (+2:04), Britanac Bradley Wiggins (+2:05), te Nizozemac Robert Gesink (+2:12). Robert Kišerlovski je na 15. mjestu sa 5:57 minuta zaostatka. Đurasek u ukupnom poretku zauzima 76. mjesto (+1:03:24).

ZAGREB/PARIZ

Hrvatski stolnotenisači Ivan Gaćina i Zoran Primorac uspješno su prošli prvo kolo pojedinačnog Svjetskog prvenstva u Parizu. Gaćina, 42. igrač svijeta, svladao je Tajvanca Lee Chia Shenga s 4:1 (9, -9, 6, 2, 11), te je izborio dvoboj drugog kola s Austrijancem Danielom Habesohnom. Veteran Zoran Primorac (44) porazio je Belgijanca Robina Devosa također s 4:1 (5, -9, 6, 6, 8), a u narednom kolu čeka ga sedmi igrač svijeta Nijemac Dimitry Ovtcharov. Roko Tošić je poražen od 14. igrača svijeta Kineza An Yana s 4:0 (8, 4, 5, 10), a Tomislav Kolarek je uzeo set favoriziranom Korejcu Jung Youngsiku - 4:1 (7, -7, 2, 6, 1).

U ženskoj konkurenciji Tian Yuan je ispala već u 1. kolu od Šveđanke Matilde Ekholm s 4:2 (-3, 12, -4, 9, 5, 7), nakon što je vodila s 2:1, a mlada Lea Rakovac izgubila je od Korejke Seo Hyonwon s 4:1 (9, -13, 7, 3, 5), ali se kože pohvaliti da je uzela set 21. stolnotenisačici svijeta.

ZAGREB

Hoće li bivši vaterpolist i nositelj zlatnih odličja s olimpijskih igara u Los Angelesu (1984.) i Seulu (1988.), diplomirani pravnik Tomislav Paškvalin (52) biti peti glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora ili će bivši nogometaš i diplomirani ekonomist Josip Čop (59) dobiti treći mandat odlučit će 20. svibnja članovi Vijeća HOO-a. Naime, nakon prvog i još uvijek najdugovječnijeg glavnog tajnika naše krovne sportske organizacije legendarnog Slavka Podgorelca, koji je tu dužnost obnašao više od devet godina, nastupilo je turbulentno razdoblje u kojem su se na mjestu prvog operativca HOO-a promijenila tri glavna tajnika i dva vršitelja dužnosti.

Prerana smrt razlog je što je drugi glavni tajnik HOO Andrija Mijačika (48) na toj dužnosti bio tek nešto više od godinu dana, a koncepcijsko neslaganje i gubitak izbora s protukandidatom Zlatkom Matešom za mjesto predsjednika HOO-a razlozi su zbog kojih se Ivica Miočić Stošić na mjestu glavnog tajnika nije zadržao ni dvije godine.Tek je Josip Čop na dužnosti glavnog tajnika odradio dva puna mandata, a ovaj bivši nogometaš i diplomirani ekonomista (59) je u dva navrata bio izabran i za vršitelja dužnosti glavnog tajnika HOO-a. Nakon smrti Andrije Mijačike dužnost glavnog tajnika HOO-a je osam mjeseci obnašao Josip Guberina.

LOS ANGELES

Španjolski košarkaš, član Los Angles Lakersa, Pau Gasol objavio je da je ozlijeđen i da neće nastupiti na europskom prvenstvu koje se održava u Sloveniji od 4. do 22. rujna.Kako je na svojim internetskim stranicama objavio, Gasol je 9. svibnja imao manju operaciju koljena.

"Nakon što smo razmotrili vrijeme potrebno za oporavak, koji sam već započeo, uz potporu svoje medicinske ekipe, na žalost moram objaviti da neću nastupiti na sljedećem europskom prvenstvu u Sloveniji, iako sam se tome nadao", objasnio je Gasol.

"Prioritet mi je da se oporavim za iduću sezonu i da budem spreman, ako me se bude zvalo, za iduće izazove sa španjolskom reprezentacijom, svjetsko prvenstvo u Španjolskoj 2014.", dodao je.

Pau Gasol je drugi značajniji europski igrač koji je objavio da neće nastupiti na europskom prvenstvu u Sloveniji nakon Rusa Andreja Kirilenka.

RIM

Francuski biciklist Sylvain Georges, koji nastupa za momčad AG2R, bio je pozitivan na dopinškoj kontroli nakon sedme etape utrke Giro d'Italia, te se nije pojavio na startu današnje 11. etape, objavila je Međunarodna biciklistička federacija (UCI). Georges je na testu obavljenom 10. svibnja bio pozitivan na stimulas "heptaminol". Riječ je lijeku koji se koristi za nizak krvni tlak i UCI dozvoljava njegovu upotrebu u određenim uvjetima.

Zbog toga Georgesu nije automatski izrečena privremena suspenzija, već je na Francuskom biciklističkom savezu da odluči hoće li protiv njega pokrenuti disciplinski postupak.

LONDON

Francuski nogometaš Loic Remy, koji igra Queens Park Rangers, uhićen je u Londonu s optužbom za silovanje 34-godišnje žene. Remy (26) i još dvojica muškaraca privedeni su nakon optužbe žene, koja tvrdi da je silovana u stanu 6. svibnja, kazala je londonska policija. Iz Remyeva kluba QPR-a su priopćili da zbog istrage ne mogu komentirati slučaj.

Remy je u Englesku došao iz Olympique Marseillea.

ZAGREB/LONDON

Engleski veznjak Frank Lampard (34) dogovorio je produženje ugovora za godinu dana, te će i sljedeće sezone igrati za Chelsea, objavili su u srijedu engleski mediji. Lampardu je sadašnji ugovor isticao ovog ljeta, a za njega je bio zainteresiran američki LA Galaxy. Chelsea ga se je želio riješiti, ali dobre igre ove sezone, 17 postignutih golova, pritisak navijača i očekivani povratak trenera Josea Mourinha prisilili su vodstvo kluba da mu ponudi novi jednogodišnji ugovor. Lampard je stigao u Chelsea 2001. godine iz West Hama i u 12 sezona na Stamford Bridgeu postao je najbolji strijelac u povijesti londonskog kluba. U proteklom kolu zabio je oba gola za pobjedu 2-1 protiv Aston Ville, te stigao do brojke od 203 pogotka, čime je za jedan gol preskočio Bobbyja Tamblinga koji je u razdoblju od 1959. do 1970. zabio 202 gola za Chelsea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙