FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 31. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

PARIZ/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u 3. kolu Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu na kojem Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Čilić je izgubio od Srbina Viktora Trocikog u tri seta - 7:6 (12), 6:4, 7:5 nakon dva sata i 40 minuta igre, te naš prvi "reket" tako rano napušta Garros, iako mu se ždrijeb otvorio i mogao je dogurati jako daleko na turniru. Čilića je uzdrmao prvi dramatičan set, koji je Srbin u "tie-breaku" dobio s 14:12, a u drugom je Troicki odmah napravio "break" za 2:0 u setovima. Čilić je u trećem izgubio, pa nadoknadio servis, no u 12. igri, kada se očekivao novi "tie-break", Čilić opet gubi servis i meč. Čilić je od devet iskoristio samo dvije lopte za oduzimanje servisa, a Troicki četiri od deset. U međusobnom skoru Čilić protiv Troickog i dalje vodi s 5:3, ali je Srbin dobio zadnja tri meča, te očito postaje problem za Marina.

BEOGRAD

Vaterpolisti dubrovačkog Jug CO plasirali su se u finale ovogodišnje Lige prvaka nakon što su u petak u prvoj polufinalnoj utakmici pobijedili beogradski Partizan sa 8:7 (2:1, 2:1, 2:3, 2:2).Teže od očekivanog igrači Juga CCO izborili su plasman u finale protiv vrlo dobre momčadi Partizana. Igrači trenera Vladimira Vujasinovića držali su Dubrovčane u neizvjesnosti do kraja susreta iako su "jugaši" sami krivi što utakmicu nisu ranije odlučili. To se posebno odnosi na treću četvrtinu kada su kod vodstva 6:4 propustili dvije prigode s igračem više da povedu s tri gola prednosti.

U četvrtoj četvrtini do izražaja je došla veća kvaliteta Jugovih igrača, posebno Aleksandra Ivovića koji je postigao pogodak za 7:6 četiri minute prije kraja, a nakon toga je izborio i petarac kojega je Janović pretvorio u prednost od 8:6. Mladi Rackov je 2:19 minuta prije kraja postavio konačni rezultat susreta koji nije obilovao ljepotom, ali je bio pun tempa i dinamike.

Jug je ovom pobjedom napravio tek prvi korak ka osvajanju nove titule najbolje klupske momčadi u Europi koju su dosad osvajali tri puta (1981, 2001 i 2006), a hoće li osvojiti jubilarni 50. klupski naslov najbolje momčadi Starog kontinenta zavisit će o sutrašnjoj finalnoj utakmici u 20.15 sati u kojoj će se Jug sastati s boljim iz drugog polufinalnog susreta u kojem se večeras sastaju Crvena zvezda i Barceloneta.

ZAGREB

Nakon što je zaključila nastup na Regionalnom kupu osvojivši drugo mjesto, hrvatska nogometna U-20 reprezentacija od jučer je i službeno postala U-21 reprezentacija koja u kolovozu kreće s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo gostovanjem u Lihtenštajnu. Prije toga mlada reprezentacija 2. lipnja gostuje kod vršnjaka iz Portugala u još jednoj prijateljskoj provjeri."Jako sam zadovoljan do sada učinjenim. Kroz ovo vrijeme otkako sam izbornik upoznao sam igrače, imamo talenta, dečki se trude i na dobrom smo putu da još više napredujemo," kazao je izbornik Niko Kovač. Hrvatska je u srijedu u finalu Regionalnog kupa u Metkoviću izgubila od Crne Gore poslije izvođenja jedanaesteraca 6:7. Bio je to prvi Kovačev remi nakon tri pobjede za kormilom mlade vrste."Za nas je najvažnije stvoriti kvalitetne igrače za A reprezentaciju, ali i pokušati ostvariti što bolji rezultat. Već sada u mladoj reprezentaciji imalo nekoliko igrača koji bi uskoro mogli imati pravu kvalitetu za A reprezentaciju," dodao je izbornik. Prvi ispit u novom U-21 ciklusu reprezentacija će imati u nedjelju, 2. lipnja u Rio Maioru protiv Portugala.

"Bit će to naš posljednji ispit prije početka kvalifikacija za EP. Radi se i kvalitetom suparniku i ova utakmica bit će nam sjajan pokazatelj gdje smo," kazao je Niko Kovač.Za gostovanje u Portugalu U-21 reprezentaciji je priključen i Šime Vrsaljko iz A selekcije. "Zamolili smo izbornika Štimca da ga pusti, on je naš kapetan," dodao je Kovač kazavši kako je napadač Ante Rebić otpao zbog ozljede.Popis igrača koji konkuriraju za utakmicu protiv Portugala: Simon Sluga (Verona), Matej Delač (Inter), Šime Vrsaljko (Dinamo), Mato Miloš (Cibalia), Niko Datković (Rijeka), Igor Bubnjić (Slaven Belupo), Josip Čalušić (Dinamo), Matej Mitrović (Cibalia), Josip Radošević (Napoli), Dario Župarić (Cibalia), Karlo Bručić (Lokomotiva), Antonini Čulina (Rijeka), Marcelo Brozović (Dinamo), Marko Livaja (Atalanta), Hrvoje Miličević (Zrinjski) Mislav Oršić (Inter), Mijo Caktaš (Hajduk), Luka Begonja (Zadar), Mario Šitum (Lokomotiva), Filip Mrzljak (Lokomotiva).

ZAGREB/SEVILLA

U današnjim kvalifikacijama EP u veslanju, koje se održava u Sevilli, olimpijski viceprvaci posada četverca na pariće plasirala se u polufinale, dok će Marcela Milošević u samcu, te dvojac i četverac bez kormilara morati u repesaž. Hrvatski četverac na pariće, u sastavu David Šain, Martin Sinković, Valent Sinković i Damir Martin, osvojio je prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, prestigavši u završnici posadu Slovenije, koja je bila u vodstvu tri četvrtine utrke. Uz Hrvatsku i Sloveniju, direktno u polufinale je ušla i Rusija. U kvalifikacijama samca Marcela Milošević je dobro startala i u prvih 500 metara bila je na drugoj poziciji, ali nakon toga joj je ponestalo snage i na kraju je završila na petom mjestu. Stoga će plasman u polufinale pokušati izboriti kroz repesaž. Dvojac bez kormilara, u sastavu Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin, završio je na petom mjestu, te će se za finale boriti u repesažu. I četverac bez kormilara (Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Branko Begović, Marin Begović) mora u repesaž, jer su u kvalifikacijama bili treći, a samo pobjednik skupine ide u finale.

LONDON/ZAGREB

Nakon što je propao dolazak Radamela Falcaoa, vodstvo engleskog premierligaša Chelsea krenulo je u 'lov' na napadača urugvajske reprezentacije i talijanskog prvoligaša Napolija Edisona Cavanija.Prema pisanju otočkog tiska 'Bluesi' su za Cavanija spremni ponuditi španjolskog napadača Fernanda Torresa i 30 milijuna eura. Talijani za sada nisu odgovorili na ovu ponudu, no poznato je kako Cavani u svom ugovoru ima zaštitnu klauzulu od 60 milijuna eura. Kako bi ga pokušali zadržati u Napoliju čelnici klub su mu ponudili novi ugovor s godišnjom plaćom od sedam milijuna eura.Cavani je jedan od najtraženijih napadača u Europi, a za njegove usluge zainteresirani su i Manchester City, PSG, te Real Madrid.Urugvajac je u Napoli stigao 2010. iz Palerma, a prije toga je igrao za urugvajski Danubio. Ove sezone zabio je ukupno 38 golova u 43 nastupa i bio je najbolji strijelac Serie A sa 29 golova.

PORT LOUIS

Međunarodni nogometni savez (FIFA) po prvi puta u 109 godina postojanja ima ženu u svom Izvršnom odboru. Na kongresu FIFA-e u Port Louisu na Mauricijusu u Izvršni odbor je izabrana Lydio Nsekera, predsjednica Burundijskog nogometnog saveza. Ona je prva žena koja je dobila puni, četverogodišnji mandat u krovnom tijelu svjetskog nogometa, a prije nje su samo po jednu godinu u IO odradile Australka Moya Dodd i Sonia Bien-Aime s karipskog Otočja Turcs i Caicos. "Ponosni smo što je napokon jedna žena punopravni član našeg Izvršnog odbora. No, nismo ponosni što nam je za to trebalo 109 godina", kazao je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

MONTE CARLO

Kolumbijski napadač Radamel Falcao karijeru će nastaviti u novome francuskom prvoligašu Monacu, objavio je predsjednik kluba iz Monte Carla i ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev. "Želim službeno objaviti da je Falcao potpisao za Monaco", kazao je novinarima Ribolovljev, koji je odbio kazati koliko je za Kolumbijca platio Atletico Madridu, ali je naznačio da se radi o najvećem prijelazu u povijesti francuskog nogometa. Mediji su već nagađali da će Atletico pustiti "El Tigrea" za 60 milijuna eura. Falcao (27) je ove sezone postigao 28 prvenstvenih pogodaka za Atletico, u koji je stigao 2011. iz Porta. Ribolovljev je već sada najveći kupac na svjetskom nogometnom tržištu, iako prijelazni rok jedva da je započeo, a ranije je Monaco od Porta za ukupno 70 milijuna eura uzeo Portugalca Joaoa Moutinha i Falcaova sunarodnjaka Jamesa Rodrigueza.

SPLIT

Na sjednici Nadzornog odbora Nogometnog kluba Hajduk održanoj u petak za novu predsjednicu NO-a jednoglasno je izabrana Branka Ramljak, dok će njezin zamjenik biti Nikola Koceić Bilan. Ramljak je na dužnosti predsjednika NO Hajduka zamijenila Josipa Paladina koji je podnio ostavku zbog umiješanosti u aferu Karlovačka banka. Profesorica Ramljak prva je žena na čelu NO Hajduka u povijesti.

PARIZ

Rezultati susreta s drugog ovogodišnjeg teniskog "grand slam" turnira, Roland Garrosa igranih u petak:

TENISAČI,

2. KOLO:

Tommy Haas (Njem/12) - Jack Sock (SAD) 7-6 (3), 6-2, 7-5

John Isner (SAD/19) - Ryan Harrison (SAD) 5-7, 6-7 (7), 6-3, 6-1, 8-6

Mihail Južni (Rus/29) - Federico Del Bonis (Arg) 6-3, 6-7 (5), 7-5, 6-4

Janko Tipsarević (Srb/8) - Fernando Verdasco (Špa) 7-6 (3), 6-1, 3-6, 5-7, 8-6

Rafael Nadal (Špa/3) - Martin Kližan (Svk) 4-6, 6-3, 6-3, 6-3

Stanislas Wawrinka (Švi/9) - Horacio Zeballos (Arg) 6-2, 7-6 (2), 6-4

Jerzy Janowicz (Polj/21) - Robin Haase (Niz) 6-4, 4-6, 6-4, 6-3

Nikolaj Davidenko (Rus) - Denis Istomin (Uzb) 6-4, 7-5, 6-2

Richard Gasquet (Fra/7) - Michal Przysiezny (Polj) 6-3, 6-3, 6-0

3. KOLO:

Tommy Robredo (Špa/32) - Gael Monfils (Fra) 2-6, 6-7 (5), 6-2, 7-6 (3), 6-2

Nicolas Almagro (Špa/11) - Andreas Seppi (Ita/20) 7-6 (1), 6-0, 6-4

Kevin Anderson (JAR/23) - Miloš Raonić (Kan/14) 7-5, 7-6 (4), 6-3

David Ferrer (Špa/4) - Feliciano Lopez (Špa) 6-1, 7-5, 6-4

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) - Jeremy Chardy (Fra/25) 6-1, 6-2, 7-5

Viktor Troicki (Srb) - MARIN ČILIĆ (HRV/10) 7-6 (12), 6-4, 7-5

Gilles Simon (Fra/15) - Sam Querrey (SAD/18) 2-6, 6-3, 2-6, 7-6 (2), 6-2

Roger Federer (Švi/2) - Julien Benneteau (Fra/30) 6-3, 6-4, 7-5

TENISAČICE,

2. KOLO:

Stefanie Voegele (Švi) - Kaia Kanepi (Est) 7-6 (6), 3-6, 8-6

Marija Kirilenko (Rus/12) - Ashleigh Barty (Aus) 6-3, 6-1

Marion Bartoli (Fra/13) - Mariana Duque (Kol) 7-6 (5), 7-5

Francesca Schiavone (Ita) - Kirsten Flipkens (Bel/21) 6-1, 4-6, 6-3

Marija Šarapova (Rus/2) - Eugenie Bouchard (Kan) 6-2, 6-4

3. KOLO:

Serena Williams (SAD/1) - Sorana Cirstea (Rum/26) 6-0, 6-2

Angelique Kerber (Njem/8) - Varvara Lepčenko (SAD/29) 6-4, 6-7 (3), 6-4

Ana Ivanović (Srb/14) - Virginie Razzano (Fra) 6-3, 6-2

Sara Errani (Ita/5) - Sabine Lisicki (Njem/32) 6-0, 6-4

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙