FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matijašević poziva premijera Milanovića da "promijeni smjer"

SPLIT, 4. lipnja 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević pozvao je danas premijera Zorana Milanovića da "promijeni smjer" jer podatak Državnog zavoda za statistiku da je BDP u prvom tormjesečju pao za 1,5 posto pokazuje da se produbljuje kriza u Hrvatskoj.

Matijašević je zamjerio Milanoviću na tvrdoglavosti jer inzistira na tomu da neće mijenjati smjer svoje politike. "Usrdno ga molim, kad struku ne sluša i kad je neosjetljiv na probleme hrvatskih građana, da promijeni smjer", rekao je Matijašević na konferenciji za novinare.

Matijašević je izrazio nadu da Vlada neće "trenirati strogoću" u Splitu nakon što je za gradonačelnika izabran SDP-ovac Ivo Baldasar, a Baldasar ne bi smio slijediti postupke svojih kolega na državnoj razini i potrošiti pola mandata na kadroviranje, već se mora odmah uhvatiti posla i početi rješavati probleme.

Komentirajući nedavnu najavu ministra uprave Arsena Bauka da će se izmjenama Zakona o referendumu produžiti vrijeme prikupljanja potpisa, ali će ti potpisi prikupljati u uredima državne uprave, Matijašević je ustvrdio kako se time praktično želi onemogućiti referendum.

"Primorati građane da s jalovom administracijom ulaze u sraz i da u tijelima državne uprave daju potpise znači onemogućavati referendum. Poručujem da im to neće proći", istaknuo je Matijašević.

Također je kritizirao ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića optuživši ga da obavlja "prljavu zadaću" u pregovorima sa sindikatima javnih i državnih službi jer želi, osim s 11 sindikata s kojima je u u sporu, pregovarati i sa sindikatima s kojima Vlada nije u sporu, što je nelogično.

To je moguće zbog novog Zakona o reprezentativnosti o čijoj ustavnosti bi se, na zahtjev sindikata, trebao očitovati Ustavni sud, dodao je predsjednik HUS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙