FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić: nisam ni najmanje zadovoljan kretanjem BDP-a

ZAGREB, 29. svibnja 2013. (Hina) - Ministar financija Slavko Linić nije ni najmanje zadovoljan padom BDP-a u prvom tromjesječju za 1,5 posto, ali smatra da će rezultati u drugom polugodištu biti bolji.

Upitan ispred Banskih dvora uoči današnje sjednice Vlade je li zadovoljan kretanjem BDP-a, Linić je odgovorio - ni najmanje.

"Evidentno je da je kriza u privatnom sektoru toliko jaka i da su učinci predstečajnih nagodbi i Vladinih mjera o prolongaciji plaćanja obveza prema porezima u prva tri mjeseca - minimalni. Ali je evidentno i da će rezultati u drugom polugodištu ipak biti bolji", ocijenio je ministar financija.

Linić nije zadovoljan ni time što je pad bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu ove godine usporen, s obzirom da je u posljednjem tromjesečju prošle godine BDP pao 2,3 posto.

"Takvim rezultatima ne možemo biti, ni najmanje, zadovoljni", rekao je i istaknuo da su potrebni daleko veći napori i da treba osposobiti privatni sektor da razvija djelatnosti i u njih ulaže.

"Mjere koje je Vlada pripremila i počela primjenjivati krajem prošle godine daju male rezultate, ali prave rezultate ćemo moći vidjeti tek do kraja godine", zaključio je ministar financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙