FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski mediji o drugom krugu hrvatskih lokalnih izbora

LJUBLJANA, 3. lipnja 2013.(Hina) - Kandidati SDP-a i lijevog centra za gradonačelnike najvećih hrvatskih gradova u drugom su krugu lokalnih izbora preokrenuli izborni rezultat u odnosu na prvi krug u kojemu su veći uspjeh imali HDZ i desnica, prve su ocjene slovenskih medija.

Kako piše Slovenska tiskovna agencija STA, ljevica u Hrvatskoj ima razloga za zadovoljstvo zbog pobjede svojih kandidata u Splitu, Rijeci i posebno Osijeku, gdje nije bila očekivana, a odaziv birača bio je nešto slabiji nego u prvom krugu prije dva tjedna.

Slovenski radio javlja da je HDZ u drugome krugu doživio "bolni poraz", ali da SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Ranko Ostojić nije uspio smijeniti dugogodišnjeg "populističkog" gradonačelnika Milana Bandića koji, prenosi slovenski radio, sada najavljuje da će se jače angažirati u politici na nacionalnoj razini "po uzoru" na Zorana Jankovića, ljubljanskog gradonačelnika koji je 2011. osnovao svoju stranku s kojom je osvojio najviše glasova na prijevremenim izborima 2011. godine.

Ljubljanski dnevni list "Dnevnik" navodi da neuspjeh SDP-ova kandidata Rajka Ostojića na izborima u Zagrebu predstavlja "težak poraz" i za samu stranku koju vodi predsjednik vlade Zoran Milanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙