FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki veleposlanik u Srbiji pohvalno o politici vlade Vojvodine

SUBOTICA, 30. svibnja 2013. (Hina) - Veleposlanik SAD-a u Srbiji Michael Kirby pohvalio je u razgovoru s vojvođanskim premijerom Bojanom Pajtićem napore vlade Vojvodine u privlačenju stranih investicija i u očuvanju multietničnosti u pokrajini, priopćeno je u četvrtak iz vlade Autonomne pokrajine Vojvodine.

Kirby drži da je Vojvodina dio Srbije koji je veoma atraktivan za strane investitore, zahvaljujući svom zemljopisnom položaju i susjedima koji će od srpnja biti članovi EU-a, navedeno je u priopćenju, u kojemu se dodaje da je veleposlanik SAD-a rekao da je ova pokrajina poznata i po svojoj multietničnosti i harmoničnom odnosu pripadnika različitih nacionalnih zajednica.

Tijekom razgovora o prilikama u Vojvodini vojvođanski premijer Bojan Pajtić je istaknuo da je od ukupnih investicija koje su stigle u Srbiju, oko 45 posto realizirano na teritoriju Vojvodine.

Prema njegovim riječima, ta činjenica je vladu Vojvodine opredijelila da i u narednom razdoblju nastavi voditi politiku stvaranja uvjeta za privlačenje investitora.

Jedan od prioriteta je i unapređenje suradnje Vojvodine s regijama u državama koje su članice EU-a, kazao je Pajtić i dodao da su uspješni programi međuregionalne suradnje koju Vojvodina ima s županijama u Mađarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj, pridonijeli unapređenju ukupne suradnje Srbije s državama u regiji.

Do posjeta veleposlanika SAD-a Vojvodini dolazi u vrijeme višemjesečnih napada beogradskih stranaka i nacionalističkih organizacija na pokrajinsku vladu koja se optužuje za vođenje takozvane separatističke politike čiji je navodno cilj odcjepljenje Vojvodine od Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙